Le a multik spekulációjával!

2012. március 31. 16:13
Egységes Európai Baloldal és Északi Zöld Baloldal
Az élelmiszer szektor a multik kezében van, amelyek a fogyasztók kárára hatalmas profitot zsebelnek be.

Az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal (GUE/NGL) felhívta az Európai Parlament képviselőinek figyelmét arra, hogy vívjanak ki többlet forrásokat az élelmiszer-biztonságra. Mivel drága az igazán jó minőségű és egészséges élelem, ahhoz egyre kevesebben férhetnek hozzá. Nem engedhető meg, hogy ne legyen megfelelő élelme a kisemmizett és alacsony jövedelmű embereknek.

 
Az élelmiszer szektor a multik kezében van, amelyek a fogyasztók kárára hatalmas profitot zsebelnek be, sokkal drágábban értékesítenek, mintha a fogyasztók a termelőktől vásárolnának. A multik kontrollja miatt gyorsan emelkedik az importált áruk száma és egyre több a spekuláció. GUE/NGL azt vallja, hogy az uniós agrárpolitika célkitűzésének kell lennie, hogy elegendő élelme legyen mindenkinek. Az EU nem engedheti meg hogy a piac törvényei és a spekuláció határozza meg az élelemforrások lehetőségét.
 
Ezen túl minden ország feladata hogy fejlessze kapacitásait, hogy élelmet termeljen saját polgárainak a helyi sajátosságok figyelembe vételével. Az uniónak el kell érnie, hogy ne csak egyes régiókra koncentrálódjon az élelmiszertermelés térségünkben. Azonban az egészséges és biztonságos élelemtermelésnek a környezettel összhangban azt védve kell folynia. A frakció tehát bővülő forrásokat szeretne a multik spekulációjának visszaszorítására, hogy mindannyian elérhető árú és kiváló minőségű élelmiszerekhez juthassunk.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés