Rinya

2013. július 10. 15:53

Tallián Miklós
Kapitalizmus blog
A fideszes médiabirodalom összes eleme a hagyományos tömegmédia legklasszikusabb (manipulációs) eszközeit alkalmazza.

„Tamás Gáspár Miklós csodálatos kultúrsirámot publikált nemrégiben. A szöveg lényege, hogy a nép azért passzív, mert nem tud róla, hogy rosszabbul él, mert a kormány nagyon jól használja az új médiát (mint az internet), amely a klasszikus tömegmédiával szemben nem mozgósít, hanem passzivál. Egyszóval régen minden jobb volt. Pár szót kicserélve olyan, mintha Harrach Péter panaszkodna az elbutító balliberális kereskedelmi médiáról. Na most akik ilyeneket mondanak, azok száz éve még futottak a vonat előtt, nehogy baj legyen abból, hogy esetleg valakit felkészületlenül ér a modernitás. (...)

A médiabezártság ennek kiegészítő eleme, de nem alapja, és főleg nem az interneten. A fideszes médiabirodalom összes eleme a hagyományos tömegmédia legklasszikusabb (manipulációs) eszközeit alkalmazza, és szó sincsen arról, hogy az új technikák lehetőségeit kihasználnák, szó sincs arról, hogy élnének a szociális média adta kétirányú kommunikáció lehetőségével, hogy bármiféle párbeszédre akárcsak kísérletet tegyenek a rajongóikkal, pláne a kritikusaikkal. Nem. Az egész arról szól, hogy az utasítás és a vélemény a lehető leghatékonyabban jusson el H. Árpádtól a csatornák végén található fogyasztóig.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ekkora kapitális marhaságot régen olvastam:
„Tamás Gáspár Miklós csodálatos kultúrsirámot publikált nemrégiben. A szöveg lényege, hogy a nép azért passzív, mert nem tud róla, hogy rosszabbul él, ..."

Vagyis anép annyira hülye, hogy nem képes felfogni mennyire rosszabbul él, amikor megemelték an nyugdíját, a bérét, amikor csökkentették a rezsikiadásait, stb. stb.

Ha a társadalom nem ugrik az álbaloldali firkászok hergelő, lázító, gyakran mocskolódó ostobaságaira, akkor "passziv".

Ez a passziv társadalom azonban azonnal aktivvá tud válni, ha oka van az aktiválódásának. Ha ki kell állni valamivel szemben (lásd hazudtatok reggel, délben, meg este) vagy valami mellett (például a nemzet javán munkálkodó törvényes korménya mellett).

És ez így is marad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés