Köszönjük

2013. december 4. 11:11
igyirnankmi
Így írnánk mi
Ez az előre megkoreografálható (és, minthogy tudott volt, hogy nagyjából mikor dönt a bíróság alighanem tényleg előre megkoreografált) napon belüli kérdezz-felelek egyértelműen azt a látszatot célozza, hogy a Fidesz bírósági ítéleteket is felül tud bírálni.

„Amit azonban tegnap Rogán frakcióvezető engedett meg magának, az minden eddigi csúcsot megdöntött. 11 nappal az ítélet után, az előzetes letartóztatásról szóló ítéleti rendelkezéssel szembeni jogorvoslathoz időzítve kijönni ezzel a videóval, amelyben – az index.hu sajtószakmai szempontból is tanulságos  megfogalmazását idézve »magáról az ítéletről nem mondott véleményt – „ezt majd a másodfokú bíróság megítéli” –, de felháborítónak nevezte, hogy a bíróság „rögtön, még a másodfokú eljárás előtt, luxuskörülmények közé” kihelyezte házi őrizetbe a nőt«. (Figyeljük meg egyébként, hogy a megfogalmazás milyen sikeresen kelti azt a téves látszatot, mintha közpénzből fizetnénk külföldi milliomosok házi őrizetét.) Történt mindez 10:30-kor, így mire a Budapest Környéki Törvényszék késő délután bejelentette, hogy házi őrizet helyett – a szökés veszélyére hivatkozva – ismét elrendelte az előzetes letartóztatást,  addigra a két hír természetesen összeállt. A közszolgálati hírgyár például a híreket az elegáns »nem sokkal korábban a Fidesz frakcióvezetője« átkötéssel kapcsolta össze. Azt az apró közjogi részletet, hogy a törvényszéki döntés nem a Fidesz frakció mostani, hanem az ügyészség korábbi indítványára született, nem sikerült megvilágítani. A koronát azonban a 19:40-kor jegyzett újabb Rogán FB-poszt tette fel, amely az igazságszolgáltatás ésszerű működésébe vetett hit visszaadásáért dicsérte meg a törvényszéket úgy, hogy a kommentekben előtörő hálálkodásra még egy gyenge, kacsintó szmájlis »nem én voltam, hanem a független bíróság«-ra se futotta a politikustól.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy politikus minden meglovagolható hírt, intézkedést meglovagol.
Nem túl ízléses,de talán az elvbarátok is így csinálják, nemde?

Pont a Tobin ügy jutott az eszemben. Ott Sem állt az igazságszolgáltattás a helyzet magaslatán. Igaz akkor a Rendörség követte el az első hibát, mikor nem vonta be azonnal az utiokmányait. Ezek után akkor, mikor Magyarországon járt az ügyvédjénél nem vették azonnal örizetbe a birosági Itélet kapcsán. Most meg a Biroság adta elő magát és kiskaput nyított az esetleges szökési kisérlethez.A napi kétszer ellenörzi a járőr, ami nem egy megnyugtató, főleg mikor tudjuk, hogy szlovákiában ki is a család.

Szerintem nincs demokrácia ott, ahol bármely intézmény és annak alkalmazottja bírálhatatlan, véleményezhetetlen, érinthetetlen.

Nem egy olyan esetet tudunk, amikor a közvélemény és a jog ítéletével ellentétes döntéseket hoznak arra hivatottak.

Amikor a baloldal prominense fogalmazott meg valóban szélsőséges és durva bírálatokat az igazságszolgáltatásról, akkor ugyanazok helyeslőleg bólogattak, akik most értetlenkednek és azt a demokráciát féltik, amelyik természetes velejárója a korrekt véleményszabadság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés