Sok mindent tudok Orbánról

2015. február 6. 18:47

Simicska Lajos
Magyar Narancs
Az kurvára nem volt benne az Orbánnal való szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

„MN: Tehát akkor lényegében arra kérte Liszkayt, hogy amennyiben lemond, adja el a Nemzet Kft.-ben lévő tulajdonrészét önnek.

SL: Igen, mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése. Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. Ez így rendben van önnek?

MN: Mennyit fizetett Liszkaynak a részesedéséért?

SL: Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek. (…) 100 millió körüli pénzt.

MN: Más tulajdonosi kérdést is rendezni kellett? Van más résztulajdonos a korábbi ügyvezetők között, aki most eladta önnek a részét?

SL: Mit tudom én azt. Megvettem amit kellett, azt kész. (...)

MN: Több helyen felmerült, hogy azért orrolt meg Orbánra, mert a szűk körei kihagyták önt az MVM Földgázszállító és a Mol Energy Trade Zrt. közti orosz földgázüzletből, amivel a kedvezményezettek tízmilliárdos nagyságrendű hasznot tettek zsebre.

SL: Lehet, hogy ezen marhára meg fog lepődni: a világ nem csak üzletből áll. Én alapvetően – itt meg lehet, hogy hangosan nevetni is fog – értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Nekem ezek fontosabbak adott esetben, mint az üzlet. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Tartozom annyival a hazámnak, a családomnak és magamnak, hogy csak olyat cselekszem, amit helyesnek tartok és olyanokkal üzletelek, akiket vállalható üzletpartnernek tekintek.

Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

MN: Azért kell, hogy legyen ennek a konfliktusnak egy személyes dimenziója is: mégiscsak bő harmincöt éve egymás barátai és harcostársai. Ne mondja, hogy ebben a szembenállásban nincsenek érzelmi motívumok.

SL: Persze. Egy nagy csalódás, nem tagadom. Államférfinek képzeltem, aki jót tehet ennek az országnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem az. Ezt írja is meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 314 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

már látom, ahogy a holnapi magyar nemzet orbán zabigyerekéről fog cikkezni...

hajaj, ha túl sok simicskát olvasok ma, még a végén megsajnálom :)

"Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner."

Nohát, ez már valami!
Ars poetica!
Holnaptól Simicska és Goddfriend jóbarátok lesznek?

"Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok."

LOL

A Magyar Narancs korábbi írása a nagy demokratával kapcsolatban

Csak egy maradhat talpon

http://magyarnarancs.hu/belpol..

Kemény kötésű ez a Simicska. Vajon mekkora lesz az a szán amely elbírja?

"melyik uj hatalom fogadna tárt karokkal?"

MSZP? Kész mellett jól mutatna.

DK? Gyurcsánynak lenne bérmálkozó társa.

Ugyan má! Igazi szabadszájú demokratikus liberalista. ;-)

"Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban."

Gyurcsány már faradja a táblát: Simicska (is) vagyok! felirattal.
Megsúgom: A magukat demokratának tartóknak szintén kurvára nem tetszik, ahogy a fiúk intézik a dolgokat, de a népnek meg az még jobban nem tetszik, ahogyan a demokraták intézik a dolgokat.

szerintem ezt nem nekem akartad írni :P
szerencsére elég pontosan meghatározható, hogy mit írtam eddig simicska lajosról:
https://www.google.hu/search?q..+site:http://mandiner.hu/felhasznalo..

Mit nem tesz egy kis adó.:)

Anno az RTL rögtön a sajtószabadság élharcosává lépett elő.

Most meg itt van Simicska, a hazáért fáradozó oligarcha.

Milliárdos jófiúk.:)

1848.december 20-án a francia Nemzetgyűlésben leteszi az esküt Bonaparte Napoleon Lajos.
A teremben egymás fülébe sugdossák Thiers mondását: -Ez hülye, akit vezetni lehet.

No a mi Lajosunk is így volt Viktorral annak idején, gondolta, hogy Viktort is lehet vezetni. Félre, orránál. Ment is ez egy darabig, amíg közben épült a Simicska birodalom, jöttek a milliárdok számolatlanul - s most holt vannak, itthon, külföldön, persze mint egykori NAV vezető, később Vida Ildikót is Ő nevezte ki, ott is az Ő emberei ülnek -s egy darabig már Orbán is irányíthatónak tűnt.

Azután megváltozott valami, az okát sokan és sokféleképpen értelmezik. Két dudás egy csárdában, Lajos akarta megmondani Viktornak, hogy kivel és miről tárgyaljon, ne tárgyaljon, szeresse-e az oroszokat, vagy sem, kimaradt a magán olaj bizniszből, új mecénások tűntek fel, Orbán már azt kezdte hinni, hogy tényleg Ő a miniszterelnök, s elfelejtett Lajos nótája szerint táncolni.

Érdekes volt a Klub Rádiót hallgatni, amely zuhanóbombázóként csapott le a témára. Bolgár Gyuri bácsit még nem hallottam ilyen örömteli izgalommal megszólalni. Hívta a nagyágyút, Kuncze kollégát, mondjon már Ő valamit, hiszen neki biztosan vannak kulissza titkai.

nem sokkal vitte előbbre a háttér megvilágítását, viszont amit mondott az figyelmet érdemlő. Egyáltalán nem hiszi, hogy az eddig milliárdokat kaszáló Simicska máról holnapra demokratává vedlett volna, ezt viccesnek találta. tehát amikor Simicska a hazáról, értékekről beszél, tényleg hányingert kap az ember.

Kuncze azt is elmondta, hogy a múltat nem lehet kiteregetni, az Lajos és Viktor lábát is ellövi. Szerinte Simicska lehetőségei korlátozottak, Viktoré korlátlanok.

A Simicska média birodalom elől elzárják az állami hirdetéseket, a KÖZGÉP nem fog tendereket nyerni. Még hidat sem építhet, holott a KÖZGÉP itthon az egyedüli ebben, de majd jön egy nemzetközi tender, s láss csodát, nem a KÖZGÉP fog nyerni.

De fizetni kell az embereket. Szolnokon a vízilabda szakosztály évi ötszáz millióját, s ez csak csepp a tengerben.

Kuncze szerint Orbán áll nyerésre, Lajos elmérte a lépést.

Simicska stílusa meg egyenest felháborító. Biztosan hétköznap is ilyen primitív, de hangjából leginkább az az gőg érződik ki, hogy mindent és mindenkit meg tud vásárolni, mindenkin keresztül tud gyalogolni. Egy aljas, gátlástalan gazember, aki a kisember szájtátisága, baráti, kormányzati kapcsolatai révén rabolta össze a vagyonát, a téglája ott van milliók nyomorában.

Holnaptól nem olvasok Magyar Nemzetet, nem nézem a Hír TV-t, nem hallgatom a Lánchíd Rádiót - noha számos munkatársukat tisztelek, elismerek tudásáért, emberi nagyságáért - , de mivel mától Simicska kézi vezérlésre váltott át, ő fogja meghatározni az értékrendet, mindezekről lemondok.

Ilyen egy, az elmúlt huszonöt év rabló hordái által kitermelt oligarcha. Bolgár úr és Bánó elvtárs a keblükre fogják ölelni.

Azért arra még kíváncsi leszek, hogy az érintett médiumokból másnak lesz-e még morális fenntartása, gerince, vagy a kenyér megőrzése lesz a döntő. Bella Levente már ma bejelentette, hogy neki a kenyér a fontos.

Viktor, nem kellen még körülnézni a baráti, munkatársi körben, mielőtt még jön a többi botrány. S főleg megnézni, hogy Simicska állt e a mögött, hogy a nagyszerű győzelem óta egymás után jönnek a botrányos kormányzati intézkedések, majd visszakozások?

Nem kellene megnézni, hogy Lázár nem-e éppen Simicska zsoldban utáltatja meg a néppel naponta a kormányt? Nem volt egy jogász, aki előre megnézze, hogy az EU elkaszálja ezt a törvényt? Hol vannak a felelősei a sorozatos kormányzati botrányos intézkedéseknek, jönnek sorozatban, s biztosan még nincs vége.

Válaszok:
Berecskereki | 2015. február 6. 19:59
Laibach | 2015. február 6. 20:02

Amikor olvasom az írásaid mindig mosolygok. Jól indítasz, majd veszel egy kanyart és teljes ellenkező következtetésre jutsz, mint amit az írásod első felében megfogalmazol. Mindezt csodálatos elánnal végzed.

Válaszok:
Türelem | 2015. február 6. 20:43

"..Viktor, nem kellen még körülnézni a baráti, munkatársi körben, mielőtt még jön a többi botrány. S főleg megnézni, hogy Simicska állt e a mögött, hogy a nagyszerű győzelem óta egymás után jönnek a botrányos kormányzati intézkedések, majd visszakozások?.."

Habony, Lázárt, Rogán már önmagában botrány. Amihez hozzányúltak abból káosz lett.

Ne számíts bili döntésre, hacsak nem akar Simicska harakirit elkövetni, azt ugyanis nehéz lenne megmagyarázni, hogy neki nem volt ahhoz köze, hogy szarrá nyerte magát a közbeszerzéseken.

Pedig tényleg nem semmi lenne, ha bedőlne a Fidesz.
Jöhetne a Jobbik, mindenki legnagyobb örömére.:)

Válaszok:
lavor | 2015. február 6. 20:08

Bár, ha Simicska valóban akkora hazafi, akkor bevállal egy 25 évet azért, hogy megbuktassa ezt az elnyomó diktatúrát.:)

Sok mindenki.

Kétlem, hogy a Fidesz bedőlése után az a 2 millió fideszes szavazó majd a nem létező baloldali ellenzékből válogatna.

Nyugi, mától végre kedvedre nevezheted szarházi oligarchának, nem köt a pártfegyelem.

Amúgy mit gondolsz: most, hogy Simicska esetében azonos platformra kerültünk, vajon mikor fogunk Habony esetében is?
Mészáros mikor válik a te szemedben is tisztességes munkával jómódra szert tett gázszerelőből simlis mocsadék oligarchává?

Szerintem érdemes minden politikai alakulattól jó sok lépés távolságot tartani, és nem azonosulni egyikkel sem érzelmileg. Nem kiállni a mi kutyánk kölyke mellett.
Ez esetben ugyanis nem kell rugalmasan változtatgatni a véleményünket.

"Minden fideszes geci."

de nem minden geci fideszes

Hidd el, hogy például a mai "kanyart" a közvetlen tapasztalat mondatja velem, az átélt valóság. Az omertá sokakat rettegésben tart. Viktor is jól indult, majd jött a sok kanyar, Te tudod rá a választ?

De nehogy azt hidd, hogy a linket fogja beszúrni: a műsor teljes szövegét fogja bekopizni valamelyik jövőbeni poszthoz, amit egyedül ő olvas el és lájkol

most, hogy már Simicska is egy nyomorult ballib zsidó lett, lassan tényleg csak Zoltai marad derék magyar polgárnak.

No, szóval!
Az elszegényedést nem kizárólag az Orbán-kormány generálta!
Aztán: Ki is szüntette meg a kedvezményes Ft hitelezést , miért dőlt be a nép a deviza-alapú hitelnek? Nem igaz, hogy nem szólt senki, nem egy ember, jómagam is óva intettem a környezetemben élőket, de akkora volt az erős Ft propagandája, hogy az emberek nem hittek a józan érvelésnek.
A rezsit miért kellett csökkenteni? Mert Európában a magyarok fizették a legtöbbet az energiáért! Azért az energiáért, amelyikhez tartozó üzletágat nem a Fidesz aljazta ki külföldi tulajdonba!
Kétharmad: Valamilyen irányba el kellett indulni.
Vagy Önnek, Lovas, szimpatikusabb volt az SZDSZ és MSZP koalíció?
Aztán: Ahhoz mit tetszik szólni, hogy nem Putyin megy Merkelhez és Hollande-hoz, hanem fordítva?
Vagyis: netán nekik is kell az orosz piac és az orosz gáz?
Józanul kellene már gondolkodni, mert ameddig csak ezt az alternatívát tudja felmutatni a balliberális oldal, amit, addig senki nem várja el senkitől, hogy ne mutasson rá a kormány hibáira, de egyenesen katasztrófa lenne az országra nézve megindítani egy Ukrajnához hasonló "megoldást", mert ezekből a vagdalkozásokból nem látszik, hogy Önök tulajdonképpen mit is akarnak!
Az kevés, hogy demokráciát, meg van egy zöld dossziéjuk, meg sok jó barátjuk.

Halljuk!!!!
De remélem azt is hallani fogjuk amit a felmondott újságírók tudnak Simicskáról!!! :-)

Akkor nem tegezem.
A lényegen nem változtat.
Korruptnak és hazugnak lenni sem jobbos , sem balos kormány idején nem nyerő, de célravezető.
Most ez zajlik Ön körül.
Hál' Istennek nekem igazán semmi közöm az egészhez, csak bátorkodom ismét megjegyezni, hogy vannak tények!
Hiátus áll fenn, vagyis: Lehet teleordítozni a világot bármiről, hogy milyen elviselhetetlen , de nem lehet nem felállítani vele szemben ütőképes érveket és alternatívát.
Ami 1919 óta itt megy, az Simicska nélkül is aggasztó.
A leginkább elszomorító az, hogy egyetlen média-munkás és egyetlen médium nem partnere a társadalom józanabbik felének, talán emiatt is fordult az elő, hogy nem, hallgattak a véleményemre.
Hogy ne a levegőbe pufogjon a kettőnk párbeszéde, akkor csak egy mondat: A médiát és a médiamunkásokat akkor tudnám komolyan venni, ha komoly kérdésekkel jönnének elő.
Nevetséges a négymillió szegény és a ki-és-bevándorlás misztifikálása is, ahhoz képest, hogy ennek okait mindig a demokrácia , mint üres fogalom mögül kiabálják az arcomba.

Az egy alom stimmel, a politika, mint olyan, már régen nem érték, hanem eszköz.
Ezért kell a JÓ SAJTÓ.

Ezt a hosszú bájtok éjszakáját már többen említették itt a topicban.

A szocik alatt megbíztak egy IT céget, hogy vizsgálja meg ennek igazságtartalmát.

Az eredmény: sem nem töröltek le semmit az adatállományból, sem pedig nem mentettek le semmit külső adathordozóra. Talán a Kürték voltak, utána lehetne nézni.

nem hiszem, hogy Denia beképzelt majom lenne, csak kicsit vonalas.

Te például még nála is fényévekkel ostobább vagy.

"Neked írtam és rólad!!"

nem mondod

miért vagy mérges? Én már tizenöt éve gazembernek tartom Simicskát, és ez ma sem változott.

Ma már te is, úgyhogy végre egyetértünk. Hát nem örülsz?

A jövő emberei ma gyerekek.
Remélem, ők megélik a nyugdíjas kort és jó nyugdíjuk lesz.
Amit te leírsz, az ugyanannak az éremnek az egyik oldala, tehát valós és igaz. A másik oldal az, hogy ha egy kasszából állandóan csak kivesznek, ott hiány keletkezik. Ez is igaz.
Ma az a tény, hogy a rendszerváltás után nem a sűrű fillér elmélet , hanem közvagyon kisajátításával jöttek létre nagy vagyonok, miközben az állam hitelekből tud élni, mert a vagyontalant már sem tovább adóztatni, sem értelmes életvitelre, meggondolt fogyasztásra rávenni nem lehet.
A középréteg nem alakult ki, milliárdosok és filléresek alkotnak egy két téglából álló piramist.
A felső tégla milliméter vékony, az alsó pedig szikla nagyságú, de semmilyen erővel nem rendelkezik, mert permanensen önmagát csapkodja a vékony tégla által gyártott kalapácsokkal.
A gazdaság motorja sohasem indulhat be tőke nélkül. Az a tőke, amit nem értelmes célra mozgatnak, hanem egy vékony réteg luxusára és a tőke növelésére, az a széles rétegeket felesleges kolonccá teszik, akik boldogan nyomogatják a kütyüket, miközben végső megoldásként szépen egymásnak ugrasztják őket, mint a szomszédban.

Nézze!
Engem hidegen hagy, hogy Merkel hogyan néz, vagy nem néz bárkire.
Ő egy konszolidált hölgy, aki van annyira okos, hogy tudja, hogyan tud megfelelni a mögötte álló erőnek.
Nem vagyok benne a sajtótájékoztatók világában, ezért elhiszem Önnek, amit ír, de ha nem veszi tolakodásnak, esetleg konkrétumot is kérhetnék?
Már csak azért is, mert véleményem csak arról lehet, amit ismerek. (Nem vagyok TV-függő, dolgozom, tehát nem lógok naphosszat az interneten sem).
Egyébként jó téma protokoll, utoljára egy idős hölgyet láttam erről értekezni, valamikor Horn Gyula idejében.
Gondolom, Orbán volt már egy-két sajtótájékoztatón, hogy őszinte legyek a külhoni sajtóban sem olvastam, hogy nagyon otromba volna.

Samuelson szerint egy papagájból is jó közgazdász lesz, ha megtanítják arra, hogy azt hajtogassa: 'kereslet, kínálat'.
Egyesek meg azt hiszik, hogy attól jó ellenzékiek, ha azt ismételgetik: 'itt diktatúra van'.

Még az életben nem hallottál arról, hogy a médiumoknak tulajdonosai vannak?
Van itt egy poszt, amit még nem néztem meg, csak a felvezetőt, tökéletesen igazat állít: Aki átállítja a HÍR-TV-t, jelenleg csak balra fordíthatja.
Ne aggódj, ha Simicska átalakítja a HÍR-TV-t, az ATV fogja bánni.
Úgy, mint az MSZP-Jobbik szavazótábor esetében történt.
A következtetésed nem patent.

Ja, erről vagyok híres....
:-))

Az egy dolog, hogy jogának kellene lenni, de nincs joga, mert minden vonatkozásban az pityegtet, aki a pénzt adja. A mai kizsákmányolásnak ez az alapja, vagyis az a technika, amilyen módszerrel rákényszerítik az államokra , hogy hitelt vegyenek fel, a "legjobb", ha már a hitelfelvételnél kikötik, milyen "reformokat" hajtson végre az adott állam.
A nyugdíjasok zöme nemhogy állampapírt nem vesz, hanem örül, ha kenyeret és tejet kap a nyugdíjáért.
A nyugdíjemelés pedig infláció követő, az külön pech, ha valakinek ma alacsony a nyugdíja, mert nem jelentették be, vagy egyéb ok miatt, értelmetlen , amit javasolsz, mert nem az a cél, hogy mindenki egyenlően szegény legyen, hanem az, hogy "élénküljön a gazdaság", legalábbis ebben az irányban fejtegetted az ügyet.
A nyugdíjnak van felső határa, azt kevesen közelítik meg, a széles réteg 100.000 körül van.
A jövőbe vezető utat nehéz lesz kitaposni, mert bárhová nézünk, semmi sem működik jól. Úgy szabadult ránk a kapitalizmus, hogy nem voltak a kapitalizmusban gondolkodó vezetőink, ezért szabad rablás áldozata lett a nemzeti vagyon, ehhez igazodott a jogalkotás , a külkapcsolataink iránya és végsősoron a gazdaság irányítása is a káoszon alapult.
Tökéletes pálya egy ország tönkretételéhez, lett is annyi párt, hogy győzzük őket pénzelni.
A nép meg -jó szokás szerint- minden választásnál gazdacserére vágyik, ahelyett, hogy kettőt tartana el, de azokat számonkérné, nem külföldi pénzzel futtatott, hanem belsőleg szervezett civil összefogással.
Na, ennyi álmodozást megengedhetünk magunknak, ha már idáig koptattuk a klaviatúrát.
Jó éjt!

"...nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát" - mit jelent ez, ha nem azt?

akkor végképp nem tudom, mit vitatkozol velem

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés