Jobbikos fordulat a Nemzetnél? Ugyan már!

2015. április 22. 8:18

Lakner Dávid
Alternatíva
Persze, biztos van olyan kormánypárti politikus, aki szerint már az ellenzékiségnek számít, hogy nem tolják majd nagy erővel az összes aktuális kormányzati bullshitet.

„Nem igazán lennék meglepve, ha a megújuló Napi Gazdaság és a Magyar Nemzet közti különbség nem lenne akkora a jövőben. Persze, utóbbitól most már több várható, hogy végre felszabadult a kormánypártok nyomása alól, és az Online vezetése is szakmai kezekbe került. (Tóth Szabolcstól messze nívósabb teljesítmény várható, mint mondjuk Élő Gábortól.) De azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Nemzet mostani stábja elkezd a Jobbikhoz közeledni. Épp azok maradtak a lapnál, akiknek azért volt némi tartásuk, míg a Jobbikhoz mondjuk a Célpont egykori vezetője, Kisberk Szabolcs közeledik, aki az N1TV főszerkesztője lett.

Ahogy, sajnos vagy sem, az sem feltételezhető, hogy a Nemzetben mostantól a lehető legkeményebben ütnék a kormányt - jobbról. Persze, biztos van olyan kormánypárti politikus, aki szerint már az ellenzékiségnek számít, hogy nem tolják majd nagy erővel az összes aktuális kormányzati bullshitet, nem megélhetésibevándorlóznak vagy drogosújságíróznak, amikor épp azt kell. Esetleg nem félnek majd megírni azt sem, ha mondjuk nem tetszik nekik a vasárnapi zárva tartás. Na bumm, ez sem lesz még jobbikosság. Ahogy az sem, ha Puzsér Róbert azt ecseteli, Vonáékat nem tartja már igazi veszélynek. Ettől még szerintem téved, de azért szöveget értelmezni tudni kéne.

A jobboldali sajtó átalakulását mindenesetre érdeklődéssel figyelem, és a Fidesznek csak gratulálni tudok a Nemzet-csoport ellen folytatott hadjáratához. Ezzel a szerencsétlen, nevetséges hozzáállással ugyanis sokkal jobban hozzájárult ahhoz, hogy elidegenítse magától és kormányától az említett médiumoknak dolgozókat, mint mondjuk azt Simicska tehetné bármiféle tulajdonosi nyomással. Meglesz ennek a böjtje a következő években, illetve egy esetleges kormányváltás után. Számunkra pedig a pozitív hozadéka: végre egyre több jobboldali sajtótermékben lehet majd olvasni a Fidesz értékelvű konzervatív kritikáját. Épp ideje.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek.

Tulajdonképpen ezzel a jobbikos Magyar Nemzet dumával ingyen reklámot csinál a Jobbiknak Rogán és a többi idióta.

A Nemzet hangvétele ugyanis szerintem higgadtabb lett az utóbbi időben, lassan valóban polgári napilap lesz belőle.

Ha ezt összevetjük a kormányközeli újságok mocskolódásaival, abból csak a Magyar Nemzet és a Jobbik jön ki pozitívan.

Újabb kommunikációs öngól.

Csak egy kérdésem van: ha Lali elől elzárták a pénzcsapokat, miből, hogyan marad fenn továbbra is? Egy egész "Nemzet-csoport"?
Magyarán: ki pénzeli őket? Aki éppen soros, az?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés