Az MSZP szerint a Fidesz visszahozta a koncepciós pereket

2016. január 14. 13:42
Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere szerint a Fidesz visszahozta a koncepciós perek gyakorlatát Magyarországon. A polgármester azután mondta ezt, hogy felmentette a bíróság egy öt éve húzódó perben. A politikust jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással vádolták.

A szocialista Schwartz Béla szerint a Fidesz visszahozta a koncepciós perek gyakorlatát Magyarországon. Az ellenzéki politikus, Ajka polgármestere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján értékelt így azt követően, hogy kedden bűncselekmény hiányában felmentette a Veszprémi Törvényszék a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás bűntettében ellene emelt vádak alól.

Azt mondta, jó lenne, ha Magyarország végre észrevenné, hogy a Fidesz koncepciós perek és eljárások gyakorlatának sorozatával próbálja lejáratni, „kicsinálni” politikai ellenfeleit. Nagy nyilvánosság előtt megvádolnak valakit, bemocskolnak ártatlan embereket, majd több éves eljárás után az illetőt csendben felmentik, de ez már jóval kisebb hírverést kap. Ez ma bárkivel megtörténhet, ha hagyják – mondta a szocialista politikus.

Schwartz Béla szerint mivel az emberek negyedszer választották meg Ajka polgármesterének, szálka a Fidesz szemében, és „az ügyészség kitalálta”, hogy megvádolják hűtlen kezeléssel és zsarolással. Pere öt évig tartott, emellett 22 eljárást indítottak ellene – ismertette.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"azt követően, hogy kedden bűncselekmény hiányában felmentette"

no meseljenek csak, hany koncepcios per vegzodott felmentessel? apatokfasza az.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés