Adok-kapok

Fidesz: Az MSZP előkészíti a migránsok betelepítését

2016. május 25. 13:15
A bajor szociáldemokraták képviselőivel találkoztak az MSZP képviselői. Szót ejtettek arról is, hogy közös, európai megoldásra van szükség a migrációs válság ügyében. A Fidesz a hírre reagálva közölte: az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését, és ehhez bevándorláspárti külföldi politikusok szövetségét keresi.

A pártjaik közötti intenzívebb együttműködésről állapodott meg Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) bajorországi szervezetének küldöttségét vezető Inge Aures szerdán Budapesten. A két politikus sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy közös európai megoldásra van szükség a migránsügyben.

Tóbiás József közölte, a találkozón szó volt szociális, költségvetési, társadalompolitikai kérdésekről, valamint „az orbáni rendszerről”. Fontosnak tartotta, hogy az SPD bajor tartományi szervezetével is párt- és frakciószintű együttműködés jöjjön létre. Kérdésre válaszolva a migránsválságról azt mondta, közös európai megoldásra van szükség, ezt azonban nem segíti a magyar kormány politikája.

A pártelnök szerint nem véletlen, hogy a találkozón is a jólétről és a szociális igazságosságról beszéltek, mert fontosnak tartják, hogy biztonságban tudhassák az kontinensen élő polgárokat. Hozzátette: emellett segíteni szeretnének a bajban lévőkön. Ennek a kettőségnek kell megfelelni, és ezt egy ország nem tudja megoldani, ezért van szükség európai megoldásra – hangoztatta.

Migránsválság: közös európai megoldásra van szükség

Inge Aures, a bajor tartományi parlament alelnöke a migránsválságról szólva közölte, egyetértenek a közös európai megoldás szükségességében. Megértik ugyanakkor, hogy vannak országok, amelyek saját intézkedéseket akarnak hozni – tette hozzá. Elmondta, hogy saját választókörzetében 70 ezer lakos él, és ott mintegy ezer migránst helyeztek el a civil társadalom és az egyházak segítségével. Ez számunkra nem probléma – fogalmazott.

Ettől függetlenül – folytatta – nem lehet figyelmen kívül hagyni a migránsok teljes létszámát, azt, hogy mennyien érkeznek Németországba. Rámutatott, hogy Horst Seehofer (CSU) tartományi miniszterelnök ellentétes álláspontot képvisel Angela Merkellel, így az SPD-nek kell a német szövetségi kancellár politikáját támogatni. Ez olyasmi, amit korábban nem tudtak volna elképzelni – jegyezte meg a szociáldemokrata politikus. 

Jelezte, a megbeszélésen a migránsválság kapcsán egyetértettek abban, hogy a közbiztonság az egyik legfontosabb. Inge Aures szerint ugyanakkor az emberi méltóság érinthetetlen, ennek feltételeit meg kell teremteni. Kitért arra is, hogy Németországban jelenleg folyik az integrációs törvény tárgyalása, amelynek egyik legfontosabb eleme a nyelvtanulás.

Munkahely, munkahely, munkahely

Közölte, Bajorországban sok szakmunkás hiányzik, ezért fel kell készíteni a fiatalokat arra, hogy képesek legyenek dolgozni. A tartományi parlament alelnöke megerősítette, hogy szeretnék intenzívebbé tenni a pártjaik közötti együttműködést, hogy személyesen is kapcsolatot tartsanak a parlamenti képviselők. Elmondta: ontosnak tartják a mindenki számára elérhető alapvető jogot, a jólétet, amire ők egy más kifejezést, a szociális igazságosságot használják. Mint mondta, a szociális igazságosság a szociáldemokrata politika alapelve, a szociáldemokraták „szívügye”. Inge Aures szólt az oktatás kiemelt szerepéről, illetve arról, a fiatalokban idejében tudatosítani kell, a választásokon való részvétel fontosságát.

Munkahely, munkahely, munkahely – fogalmazta meg a német tartományi képviselő, hogy szerinte mi a legfontosabb a két országnak. Emlékeztetett arra, hogy Bajorország számára Magyarország az egyik legfontosabb kereskedelmi partner; Magyarországon sok bajor cég működik, amelyek sok munkahelyet teremtenek. Bajorország magyarországi importja is jelentős – tette hozzá.

Inge Aures elmondta, meghívta magyar kollégáit egy bajorországi látogatásra, de nem csak azért, hogy megismerkedjenek a müncheni sörfesztivállal vagy az FC Bayernnel – hiszen ezeket úgyis mindenki ismeri –, hanem azért, hogy politikai kérdésekről is tárgyaljanak. A Német Szociáldemokrata Párt bajorországi szervezetének delegációja az MSZP meghívására érkezett kétnapos látogatásra Budapestre május 24-én és 25-én.

Fidesz: Az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését

A Fidesz szerint úgy tűnik, az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését, és ehhez bevándorláspárti külföldi politikusok szövetségét keresi. A kormánypárt így kommentálta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) bajorországi szervezetének küldöttségét vezető Inge Aures szerdai budapesti találkozóját.

A bevándorláspárti európai és magyar baloldal közösen akarja végrehajtani a kényszerbetelepítést” – írta az MTI-nek küldött közleményében a Fidesz-frakció. Arra szólították fel a szocialistákat, „hagyják abba azt, hogy a magyar emberek akarata ellenére a migránsok lehetséges betelepítéséről egyeztetnek”. Csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak vagy nem akarnak együtt élni, a kvótareferendum erről szól – zárták reagálásukat.

Rajcsányi Gellért
2016. May 25. 13:30
Egy fogatlan oroszlán rugdosásának nincs sok sportértéke, bár a fenti hír alapján látható, a Fidesz ezt sem hagyja ki. De azért jegyezzük meg: a szerencsétlen magyar szociknak a tartósan vert helyzetükben a bajor SPD kapcsán sikerült megtalálniuk talán az egyetlen olyan szocdem pártot Nyugaton, amely egyszer sem nyert választást az elmúlt jó fél évszázadban. Biztosan sok sikeres politikai receptet tudnak most egymás között csereberélni. A győzelem napjai csak nem jőnek.
Válaszok:
Berecskereki | 2016-05-25 13:44:24
marko11 | 2016-05-25 14:32:39
Morgen | 2016-05-25 15:06:05
hátakkor | 2016-05-26 06:47:26

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az állítás részben igaz.

1969-ben, 1928 óta először, az SPD győzött és az FDP-vel alkotott kormánykoalíciót. Ezt követően az SPD 1982-ig kormányzott, két kancellárt adva az NSZK-nak: Willy Brandtot és Helmut Schmidtet.
1998-ban pedig az SPD-s Gerhard Schröder lett a kancellár.

Válaszok:
ergé | 2016. május 25. 13:55

Vannak szigetecskék, ahol a vezetés kimondja, hogy a kormány ellenében is szívesen betelepítenének migránsokat. Ilyen Szeged és Zugló.

Bajorországról van szó, nem a szövetségi német választásokról

Válaszok:
Berecskereki | 2016. május 25. 16:48

Ők szerintem az államra gondolnak, mint fejős tehén.

Öreg, fogatlan, ritka sörényű oroszlán:-))

Az mikor jön, hogy az ellenzék en bloc az ellenség ügynöke, be kell tiltani?

Egészben kell nézni a dolgokat. Figyelembe kell venni azt is, ami a múlt héten történt.
Egyébként ismerve a magyar ballibet, biztos, hogy minden szalmaszálat megragad, hogy keresztbe tegyen a kormánynak.

Egyetértünk.
Ha megnézzük az osztrák választást, ott is mi volt a győzelmi mámor az lmp részéről is? Pedig a győztes mögé beállt az egész ballib bagázs, a 0,7 százalékkal kikapott vesztes önmaga, egyedül érte el a nagyon hasonló eredményt.

a fogatlan, sőt, döglött oroszlán rugdosása nálunk régi sport
rendszerváltás idején is, hogy megszaporodtak az utólag okosok, bátrak

Én nem csesztetésnek nevezem, hanem sokkal erősebb kifejezéssel illetem az olyan tevékenységet, mint például az ország rendszeres feljelentgetését, külföldiekkel való szövetkezést az állam ellen...........................stb................

"Inge Aures, a bajor tartományi parlament alelnöke a migránsválságról szólva közölte, egyetértenek a közös európai megoldás szükségességében. Megértik ugyanakkor, hogy vannak országok, amelyek saját intézkedéseket akarnak hozni – tette hozzá. "

Kényszer egyezség ez, de Tóbiáséknak nagy szükségük lehet rá.
Amilyen mélyen az MSZP van, oda még a német szocdemek sem süllyednek.

" Kitért arra is, hogy Németországban jelenleg folyik az integrációs törvény tárgyalása, amelynek egyik legfontosabb eleme a nyelvtanulás."

Az integrációhoz valóban hozzátartozik a nyelvtanulás, de van az a nemzetközi nyelv, amiért ideküldték a migránsokat: hogy párosodva európai nőkkel, mixeljék a kontinens lakosságát:

"Larry Auster amerikai zsidó író szerint: Nem meglepő, hogy (ezek) a zsidók a harmadik világbeli és muszlim bevándorlásra nem rájuk esetlegesen veszélyes dologként tekintenek, hanem mint biztonságuk abszolút garanciájára, abban bízva, hogy egy fajilag kevert és elkereszténytelenedett Amerikában, a sorvadó többségi kultúra nem rendelkezik majd azzal az erővel, még akkor sem, ha esetleg rendelkezik a vággyal, hogy a zsidók ellen lépjen fel."

"A szociknak ehhez.nem sok köze volt"

:D
Azért csak nyomakodtak volna a kinyitással. Persze, ők nem "választási okkal".
Véletlenül sem.
A Fidesz kormánypárt, éppen miattuk nem tehette meg, hogy kiálljon a vasárnapi szabadidőért.

Ha egy szemétség elindul, akkor annak ilyen vége lesz. AZ MSZP már a kutyaszaros fűszálban is megkapaszkodna, ha azzal nyerhetne.

Hát, a döglégynek nálunk sincs esélye. Előbb-utóbb lecsapjuk.

T. ergé!
Ugye nem tételezi fel rólam, hogy nem tudok olvasni és nem ismerem a földrajzot, a német választási törvényt?
Én feltételeztem Önről, hogy anélkül is érteni fogja, ha nem írok hozzá magyarázatot. Az SPD országos párt, nagyságát én nem régióként értékelem, hanem országosan. Így Németországban sem tartományonként, hanem a országosan, mert ami egyes régiókra igaz, nem igaz az egészre. Magyarországon is más volt a helyzet, amíg a baloldal hitelesnek tűnt.
Ugyanakkor a bajor tartományban a CDU koaliciós partnere az SPD, és két meghatározó személy van a kormányban. Úgymint Sigmar Gabriel pártelnök, alkancellár és Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter.
Figyelembe véve a bajor tartományban működő SPD nagyságát és az MSZP-t, nem látok abban különöset abban, hogy a hasonló, a hasonlóval próbál együttműködni.
A legutóbbi bajor tartományi választások pedig akár a szocialistáknak is szolgálhatnak tanulságul.

Megjegyzem; az MSZP-nek együttműködési megállapodása van a bajor SPD-vel.
Feltételezem ezt Ön is tudja.

Jó pap is holtig tanul, legközelebb majd a szükséges értelmezési nacionálét is mellékelem a véleményemhez.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. május 25. 16:54

A második abban szó törlendő, mielőtt még szó érné a ház elejét. ;-)

Az én szememben pl ezt jelenti, ha a külföldi médiának olyan információkat adnak, amik ugyan nem felelnek meg a valóságnak, de rossz színben tüntetnek fel bennünket. Ezt jelenti, ha külföldi politikusok a magyar ballib mondataival gyaláznak minket. Mindegyikre rengeteg példa volt.

Olyan nincs és az elképzelésed ellent mond a természet törvényeinek:-))))))
Még hogy fogait kinövesztő öreg, loncsos oroszlán:-))))))))))))

Zuglóban önkormányzati lakásokat akarnak a migránsoknak adni, amiket pályázat útján nyerhetnének el. Nyilván mind megnyerik, mert sok a gyerekük.

Mondjuk védje meg a Béke Világtanács az MSZP-t, de a Fidesz a kormánypárt ,tehát az MSZP nem tehet semmit.
Nyilván ezért adós a Fidesz a részletekkel, hogy ezt hogy a .csába tudná megtenni az MSZP??

Ez már tényleg a döglött oroszlán rugdosása, bár a híveknek ez nyilván nem tűnik fel.

Tegyük fel, hogy megérkezik 50 busz menekülttel a házad elé azzal, hogy a magyar szocik azt igérték, hogy lesz róluk gondoskodva. Mit lépnél?

Jelentem Bajor Szabad Tartományban olyan hogy SPD nincs. Egy vörös pont van, a tarka vegyes népségű München. Falun csak a falu bolondjai játszanak pártsejtet, a helyi népek inkább lesajnálják az ilyet. Ha a CSU 60% alatt teljesít az már vàlságnak minősül

Fordítva ülsz a lovon:-)) ott az indiánok voltak az őslakosok. A te elved alapján te minket, európai őslakosokat irtatnál ki!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés