Médiapiac: a mi pénzünkből hazudnak nekünk, és szeretjük

2016. december 6. 11:15
Neocohn
Kapitalizmus
Hosszú évek óta nyugodtan szemléljük az új állampárt és a hozzá közeli oligarchák teljes térnyerését, erőszakos piactorzítását a médiában.

Hosszú évek óta nyugodtan szemléljük az új állampárt és a hozzá közeli oligarchák teljes térnyerését, erőszakos piactorzítását a médiában. Az általunk finanszírozott MTVA és a TV2 mellett új bulvárhálózatot épít ugye a Habony művek (Ripost, 888, Lokál); bezáratták az egyetlen minőségi ellenzéki napilapot, a Népszabadságot, elhallgattatták a Class FM-et; Mészáros Lőrinc közelébe került a Mediaworks, benne számos fontos vidéki napilappal, ahol már el is kezdődött a tatarozás; ő vette meg a most még marginális Echo TV-t, de ez nyilván nem mindig marad így; végül Schmidt Mária kormánybiztos és Terror Háza-főnök vette meg a Figyelőt, hogy végre minőség, méltányosság és mértéktartás költözzön a gazdasági hetilapba.

»A régi típusú médiapiaci modell ugyanis már nem kifizetődő. Ezért lépnek be a tulajdonosi körbe számos helyen a kormányzathoz köthető figurák, akiknek nem nyereség a legfontosabb, ők a közvéleménybe fektetnek be« – nyilatkozta nemrég egy ismert német oknyomozó riporter egy nemcsak idehaza látható trendről. Oligarchák persze mindehol vannak, de az ilyen kísérletek csak akkor sikeresek, ha a közvélemény elég ostoba és/vagy cinikus ahhoz, hogy megengedje, hogy átprogramozzák, és akkor buknak el, ha a megcélzott fogyasztók nem elégszenek meg az éppen adottal. Ha van adófizetői és polgári önérzetük. Hogy ne mondjam: tudatuk.

Naponta dőlnek ránk az állampártból a botrányok. Lopás, korrupció, hűtlen kezelés, közösségek elleni uszítás, haveri »kapitalizmus«, barátok, vejek, sógorok, egyéb saját lábon álló családtagok. A legnagyobb botrány azonban éppen most zajlik, a szemünk láttára: az, hogy előbb-utóbb csak valami online szamizdatból fogunk értesülni róluk.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csak hazudnak, hanem ráadásul rengeteg helyesírási hibával teszik.

Válaszok:
pollip | 2016. december 6. 11:50

Maradjunk annyiban, hogy időnként lehet a pártok között választani és bírálni is közben a kormányon levő pártot. Hogy lehetne-e jobban vinni a dolgokat, tessék a lényegre mutatva előadni.

Azért ez a felsorolás elég hiányos. De azért köszi, hogy részben felsoroltad, hogy mely médiák voltak a -ti kezetekbe.

Addig jó, amíg te nyüszítesz, Cohn!

Folytatás:
A komplett magyar médiára értettem a helyesírási hibákat. Ezen felül vannak a szándékos csúsztatások, féligazságok, kérdőjellel a mondat végén támadások. Ezekben a ballib nagyon erős.

Édes seggfejem, ez ennek a trógernek a nickneve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés