Két tűz között: Oroszország Európa Tanács-i tagságának meghagyása vagy megszüntetése

2018. december 03. 13:44

A pénzügyi „zsarolások” aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.

2018. december 03. 13:44
Kanstantsin Dzehtsiarou

„2017-ben Oroszország nem fizette be az Európa Tanács éves költségvetésébe a tagállamra kiszabott hozzájárulási díj kétharmadát. A pénzügyi nyomás folytatódott 2018-ban is, hiszen Oroszország ekkor az egész összeg befizetését visszautasította. Ezt az orosz fél azzal indokolta, hogy az orosz delegáció az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén nem sokszor vett részt. Annak, hogy elkerüljék azt a megaláztatást, hogy nem lehetnek jelen a későbbi üléseken, az orosz hatóságok úgy döntöttek, hogy nem küldenek képviselőket Strasbourgba. Az egész ügy hátterében azonban a Krím-félsziget és Kelet-Ukrajna zavaros helyzete áll, illetve az, hogy a Parlamenti Közgyűlés hogyan reagált az esetre (felfüggesztette orosz delegáció szavazati jogát). Oroszország most azt követeli, hogy a Parlamenti Közgyűlés eljárásrendjét úgy változtassák meg, hogy ne lehessen visszautasítani a küldő országok delegációit a részvételtől. Ezek a pénzügyi „zsarolások” azonban aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. április 08. 16:21
ez nem penzugyi "zsarolas", ha kitiltanak a BKV jarmuveirol, akkor nem fogok honaprol honapra berletet venni, ez logikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik