A következmények kezelése?

2018. december 03. 13:44

A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.

2018. december 03. 13:44
Silvia Steininger

„A jelenlegi vita a Krím-félsziget Oroszországhoz való csatolásából ered. 2014-ben az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése úgy döntött, hogy az ügy tükrében felfüggeszti az orosz delegáció szavazati jogát. Ez ekkor már másodszor történt meg Oroszországgal, hiszen 2000-ben is megvonták tőlük a szavazati jogot a csecsen háború miatt. Válaszul az orosz képviselőcsoport tagjai 2016 óta nem adják be megbízóleveleiket ratifikációra, továbbá a Parlamenti Közgyűlés több határozatát sem tartották be az elmúlt években. Az ügy folyományaként az orosz külügyminisztérium 2017-ben kijelentette, hogy nem fogja pénzügyi kötelezettségeit teljesíteni a nemzetközi szervezet felé egészen addig, amíg az orosz képviselők teljes szavazati jogát vissza nem állítják. Az Európa Tanács büdzséjéhez Oroszország 33 millió euróval járul hozzá, ami az egyik legtöbbet befizető részes állammá teszi. A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.”
 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik