Európai Bizottság: Fontos, hogy Európa vonzó célpont maradjon a migránsok számára

2019. február 6. 14:18
Az Európai Bizottság továbbra is támogatja a migrációt, mivel a testület szerint az európai népességfogyást a harmadik országból érkezőkkel lehet ellensúlyozni. A Bizottság úgy látja, hogy lépéseket kell tenni abba az irányba, hogy Európa továbbra is vonzó célpont maradjon a migránsok számára.

Úton az egységes európai migrációs stratégia megvalósítása felé” címmel jelent meg összefoglaló elemzés az Európai Bizottság aktuális migrációs elképzeléseiről. Migrációs stratégiájában a Bizottság lépéseket vázol fel azzal kapcsolatban, hogy miként kellene biztonságosabbá tenni a Földközi-tengeren való átkelést, illetve hogy milyen új eszközökkel lehetne megkönnyíteni a migránsok mozgását az Európai Unión belül. A szervezet utalást tesz az irreguláris migrációt ösztönző tényezők felszámolására is. Példaként említik az embercsempészettel foglalkozó szervezetek és bűnözői hálózatok feltárását, valamint a bűncselekménnyel vádolt személyek eljárás alá vonását egyaránt. A dokumentum szerint ahhoz, hogy a menekültügyi politika uniós szinten hatékony, méltányos és humánus legyen, a közös európai menekültügyi rendszer reformjára van szükség. Ez magában foglalná a menedékjogi kérelmek tagállamok közötti méltányosabb elosztását is.
 
Az Európai Bizottság szerint a népességfogyást ellensúlyozandó lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy „Európa vonzó célpont maradjon a migránsok számára, így például felül kell vizsgálni a kékkártya-rendszert, új sorrendet kell felállítani az integrációs politikák prioritásai között, és jobban szem előtt kell tartani a származási országok érdekeit, többek között a kivándorlók általi hazautalás megkönnyítésével.” Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy legális migrációt segítő jogszabályi keretet dolgoznak majd ki. A jelenlegi szabályozások kapcsán tervezett módosítások értelmében az Unión kívülről érkező képzett szakemberek például könnyebben kaphatnának kékkártyát, diák- vagy kutatói vízumot. A Bizottság gondoskodna a családok hatékonyabb újraegyesítéséről és a hosszú távú tartózkodási engedélyek megadásáról is. Az új migrációs stratégia a korábban kialakult gyakorlatokra is építene. Ennek értelmében megreformálnák az EU Immigration Portalt, amely azok számára ad aktuális információkat az Unióban történő munkavállalásról, akik fontolgatják hazájuk elhagyását. A honlap továbbá azoknak a migránsoknak is segítséget nyújt, akik már az EU területén tartózkodnak, de egyik tagállamból a másikba akarnak átjutni.

A Bizottság tervezete ezen felül az integráció fontosságát is hangsúlyozza, arra azonban nem tér ki, hogy a több éve érkezetteket ezidáig milyen hatékonysággal tudták integrálni a befogadó államok. A stratégia hangsúlyozza a nemzetközi szervezetek és a civil társadalom bevonásának fontosságát, továbbá azt is, hogy a tagállamok szolidaritással és felelősséggel forduljanak a migrációs kihívások felé. A szervezet továbbá fontolgatja egy összehangolt, harmonizált visszatérési jogszabálycsomag kidolgozását is. Összességében elmondható, hogy a Bizottság új, egységes európai migrációs stratégiájának tervezete újabb meghívóként szolgálhat azok számára, akik hazájuk elhagyását tervezik.

 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Barmok, a mennyiseg mellett a minoseg is szamit! Ha fogy a bor a hordobol nem belehugyozni kell hogy feltoltsd!

Megáll az eszem! Ez nagyon kerek!
Szerintem jó, hogy az ep választások előtt időben nyilvánosságra hozták a tervezetet, így a nyeu-i polgárok könnyebben dönthetnek.
Gondoskodni kéne róla, hogy arrafelé is nyilvánosságot kapjon, ne hallgassa agyon a média.

Az Európai Bizottság szándékosan teszik tönkre az Európai Uniót, benne a tagállamokat. Miközben nyílt társadalmat hirdetnek - Soros György filozófiáját támogatva, azt megvalósítva - kerítéssel és örző-védő szolgálattal veszik magukat körül. Senki ne áltassa magát azzal, hogy a nyugati országokban befogadott migránsok és a velük bejövő terroristák a többi tagállamokba nem juthatnak el. Az integráció jól látható, hatástalan. Számtalan történet bizonyítja, hogy a különböző, merőben ellentétes kultúrák szembenálláshoz vezetnek, amely életeket követel.

Ahogy a migrációt helyben kell kezelni, úgy a demográfiai problémát is. Ez utóbbi azonban akadályozza az a liberális felfogás, amely előtérbe helyezi az egoizmust, élj magadnak, élj a mának. Ezen kellene változtatni, nyíltan beszélni a következményről, mellőzve a "cukros bácsi" magatartást, meghatározva a teendőket.

"Hány varjút láttál Budapesten?"

Egy biztosan van, de az is fetrengő.

Ezt másolja az EU Bizottság?

"Botrány a Soros-birodalomban: öngyilkosságok, zaklatások, megalázások, diszkrimináció"

Egyszerűsítsük le a kérdést. Ha a kormány enged be megfelelő körülményk között tartózkodási, vagy letelepedési engedéllyel külföldieket, akik itt eltartják magukat, az nem ugyanaz, mintha százezrek tódulhatnának be azonosító okmányok nélkül, követelőzve, soha nem volt jogokra hivatkozva, arra várva, hogy eltartsák őket.

Az EU fennállása óta ilyen rosszul működő Bizottság nem létezett, mint amilyen az isiászos Juncker Bizottság.

Szegény apám mindig azt mondta, hogy mindenki magából indul ki...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés