Az EU-nak az fontos, ami Németországnak fontos

2019. március 20. 12:07

A Brexitnek nem lesz egzisztenciális hatása az EU-ra.

2019. március 20. 12:07
Paul Lever
Spiked

„Vonakodnék azt mondani, hogy az EU egyáltalán nem fog változni, miután az Egyesült Királyság kilép, hiszen a szigetország befolyásos szereplő. A két dolog, amely jelenleg számít az EU-ban – és Németország számára is ez a legfontosabb – az az euró és a bevándorlás kérdése. Mivel az Egyesült Királyság nem tagja az eurózónának, illetve a Schengen-övezetnek sem, a szigetország hangja már több éve nem releváns a két legfontosabb EU-s ügyben.

Szerintem a németek megérzik majd, hogy a nemzetközi kereskedelmi ügyekben hiányzik mellőlük a korábbi társ. Az asztalnál akkor is hiányolni fognak minket, amikor költségvetési dolgokban kell döntést hozni, hiszen ők sem hisznek a túlzott költekezésben. Mindazonáltal a Brexitnek nem lesz egzisztenciális hatása az EU-ra.”

(…)

„Nagy különbség van aközött, hogy a német politikusok mit mondanak az EU-ról, és hogy valójában mit csinálnak benne. Azt mondják, hogy magasabb fokú integrációt, politikai uniót, illetve európai hadsereget akarnak. Ha azonban megnézzük, hogy az évek során hogyan viselkedtek, akkor kirajzolódik, hogy csupán olyan politikai ügyekért harcoltak, amelyek Németország érdekeit szolgálták. Azokat az ügyeket viszont elvetették, amelyek a német adófizetőknek árthattak volna. Ezzel semmi baj sincs, hiszen minden ország a saját nemzeti érdekét képviseli, de Németország valahogy ezt soha nem akarja beismerni. A német politikusok szeretik azt közvetíteni, hogy ha rajtuk múlna, akkor fényes jövő előtt állnának a közös EU-s szakpolitikák. Ha a jól hangzó beszédek helyett a kommentátorok inkább arra fókuszálnának, hogy valójában mit tettek, tesznek a német politikusok és a szövetségi kormány, akkor jobban megértenék a Németország és az EU közötti kapcsolatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2019. június 26. 18:07
Guten Morgen :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik