A neoliberalizmus szabadságot ígért – ehelyett elnyomó ellenőrzést hozott

2019. április 17. 10:48

A lopakodó privatizáció szépen fokozatosan azért építi le államot, hogy egy új abszolutista bürokráciát hozzon létre, amely viszont tönkreteszi a hatékonyságot.

2019. április 17. 10:48
George Monbiot
The Guardian

„Ebben az országban [Egyesült Királyság] a politikai gondolkodás domináns rendszere – amely mind az egészségügy lopakodó privatizációját, mind a szólásszabadság csorbítását eredményezte – ígéretet tett arra, hogy megvéd minket a dehumanizáló bürokráciától. Az állam visszaszorításával − a neoliberális eszmék értelmében − tehát az autonómiának és a kreativitásnak virágoznia kellene. Ehelyett egy félig privatizált autoritarizmust teremtett, amely sokkal jobban elnyomó, mint az a rendszer, amelyet felváltott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2019. szeptember 25. 19:14
Hát, téged tényleg elnyomott valami, látszik.
Negue
2019. szeptember 25. 17:58
Uram! Ön tényleg csodálkozik? Elég későn esett le!
balbako_
2019. szeptember 18. 22:40
A lopakodó jogátértelmezés meg szétveri az EU-t!
winniethepooh
2019. szeptember 18. 22:40
The doctrine promises diversity and freedom but demands conformity and silence. Ilyen a liberális demokrácia ma Nyugat-Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik