Florida lehetővé teszi a tanárok fegyverviselését az iskolákban

2019. május 8. 9:30
Válaszul a floridai Parklandban tavaly elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözésre, a floridai törvényhozás olyan jogszabályt alkotott, amely lehetővé tenné, hogy a tanárok az iskolai épületekben is viselhessenek fegyvert. Az iskolák biztonságának megőrzését célzó, szélesebb intézkedéscsomag részét képező javaslatot Ron DeSantis, Florida kormányzója minden bizonnyal alá fogja írni.

A 2018. februári parklandi iskolai lövöldözésre válaszul a floridai törvényhozás olyan jogszabályt alkotott, amely lehetővé tenné, hogy a tanárok az iskolai épületekben is viselhessenek fegyvert. A Képviselőházban és a Szenátusban is többséget kapott április tervezet értelmében a tanárok egy 144 órás felkészítő tréning, egy pszichológiai alkalmassági vizsgálat, valamint a megyei iskolai testület jóváhagyását követően viselhetik fegyvereiket az iskolákban. Ez a javaslat része egy szélesebb intézkedéscsomagnak, amely többek között a biztonságra veszélyt jelentő események jelentésének kötelezettségét, a mentális egészségre vonatkozó irányelvek felülvizsgálatát, valamint a potenciális veszélyt jelentő diákok értékelésének sztenderdizált eljárását írja elő.

A törvényjavaslatot az a bizottság terjesztette elő, amelyet a Parklandban lévő Marjory Douglas Stoneman középiskolában 2018 februárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő lövöldözés nyomán alakítottak. Dane Eagle republikánus képviselő álláspontja értelmében a rendőrség kudarcot vallott a 2018. februári tragédia során. Emellett pedig reményét fejezte ki aziránt, hogy ha a rendőrség nem tud időben kiérkezni, és megmenteni az áldozatokat, akkor a helyszínen tartózkodók még mindig segíthetnek. A demokraták és néhány republikánus képviselő tiltakozása mellett republikánus támogatással megszavazott törvénytervezetet minden valószínűség szerint alá fogja írni Ron DeSantis, Florida kormányzója, aki korábban már nyilvánosan kifejezte szándékát a javaslat támogatása iránt.

 

Az összefoglalót Sándor Lénárd készítette.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés