Ötpontos menekültügyi csomag Ausztriában

2019. május 15. 16:30

Ausztria szemléletet vált a migrációs folyamatok kezelésében, s egy ötpontos reformcsomaggal kívánja módosítani a jelenleg túlzottan is megengedő szabályokat.

2019. május 15. 16:30
null

A jóléti állam adottságait sok esetben csak kihasználó bevándorlókkal szemben újfajta stratégiát vet be az osztrák kormány. Az ötpontos csomag első lépéseként két osztrák befogadóközpontot átneveztek kiutazási központtá. Herbert Kickl, Ausztria belügyminisztere kijelentette, hogy világos jelzéseket kell adni a bevándorlók felé: „Aki nem jogosult védelemre, annak nincs helye Ausztriában”. A kiutazási központokban éjszakai távozási tilalmat rendelt el a kormány, amely értelmében kötelezik a kérelmezőket, hogy este 22:00 órától reggel 6:00-ig a számukra kijelölt központokban kell tartózkodniuk.

Ezenfelül a javaslat szorgalmazza a menekültügyi eljárások felgyorsítását, valamint a biztonsági őrizet intézményének felállítását, amelybe a veszélyesnek ítélt vagy az elutasítás ellenére az ország területén maradó kérelmezők kerülnének. A felgyorsítással kapcsolatban a következőket mondta Wolfgang Taucher, az osztrák szövetségi menekültügyi hivatal szóvivője: „Célunk, hogy még inkább felgyorsítsuk a menekültügyi eljárásokat". Az eljárások 2017-ben átlagosan 16,5 hónapig tartottak, míg 2018-ban csupán három hónapig. A „gyorsított eljárások" átlagosan 27 napot vesznek igénybe. „2019. március 1-jétől ezek egy hétre rövidültek” – tette hozzá Taucher. Továbbá az európai szintű tárgyalások előmozdítását is javaslatként fogalmazza meg a reformcsomag. A szóvivő kiemelte, hogy ezek az intézkedések nem elkülönülve működnének, hanem együtt, egymásra hatva hoznák meg a várt eredményt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. május 18. 17:16
Jobb későn, mint soha. A "Willkommen in Europa" transzparenseket is felállítják a kiutazási központokká átnevezett beutazási központokban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik