Jogállamiság: itt az idő, hogy az Európai Tanács igent mondjon

2019. május 16. 16:58

Tévedés ne essék: a javaslattal több probléma is van.

2019. május 16. 16:58
Justine Stefanelli
EUobserver

Jogállamiság: itt az idő, hogy az Európai Tanács igent mondjon

Tévedés ne essék: a javaslattal több probléma is van.

„Az előző hónapban az Európai Unió Bizottsága közzétett egy közleményt Az Unión belüli jogállamiság további erősítése címmel.

A dokumentum arra a kérdésre keresi a választ, hogy az EU hogyan tudna létrehozni közös jogállamisági kultúrát, hogyan tudná fejleszteni a jogállamiság szintjét az egyes tagállamokban, valamint hogy a kikényszeríthetőségét milyen eszközökkel lehetne biztosítani EU-s szinten.”

(…)

„De tévedés ne essék: a javaslattal több probléma is van, ezeket az Európai Tanácsa helyesen jelezte.

Például, hogy a közlemény nem definiálja konkrétan, hogy mit ért a »jogállamisági elvek általános hiánya« fogalom alatt.

Ezenfelül a javaslat azt sem mérte fel, hogy az EU-s anyagi javak felfüggesztése – esetleges elzárásuk − mekkora kárt okozhat azoknak a közösségeknek, csoportoknak, szervezeteknek, akik végső soron a címzettjei ezeknek a támogatásoknak…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. december 01. 19:37
Az EU ne avatkozzon a tagállamok életébe. A tagállamok hozták létre az EU-t saját érdekeik szerint, nem pedig az EU a tagállamokat. Egy ilyen külföldről való diktálás lenne a demokrácia veszte, hiszen nem saját akaratunk szerint rendezkednénk hazánkban, hanem idegenek ditálnák, hogy mit engednek meg nekünk. Azt pedig már tudjuk, hogy ezek a diktálók a muszlim érdekek képviselői.
gonterl
2021. december 01. 19:37
Érdemes elolvasni az alábbi elemzést, tájékoztatást: https ://mandiner.hu/cikk/20190429_szilvay_gergely_usa_es_eu_igy_ vesztik_el_a_tagallamok_a_szuverenitasukat_keszul#comment s. Valamiért az Únió azzá lett, amit napjainkban látunk.
zskoncz
2021. december 01. 19:37
https://azonnali.hu/cikk/20190909_orban-es-salvini-nem-eu-ellenesek-mondja-az-azonnalinak-az-europai-egyseg-egyik-fo-szoszoloja-ulrike-guerot-interju
catalina9
2021. december 01. 19:36
Például, hogy a közlemény nem definiálja konkrétan, hogy mit ért a »jogállamisági elvek általános hiánya« fogalom alatt. szellemes...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik