Bíróság előtt a norvég gyermekvédelem

2019. július 18. 10:29
Bár korábban a hatóságok testi fenyítésre hivatkozva vették el a Bodnariu szülők gyermekeit, később kiderült: a markáns keresztény értékrendet kifogásolja a norvég családvédelmi hatóság.

A Bodnariu-családtól a norvég gyermekvédelmi hatóságok korábban elvették gyermekeiket, mondván a család túlságosan keresztény szellemben neveli a gyermekeket. Egy nemzetközi keresztény jogvédő szervezet, az ADF International most támogatóként áll ki a család mellett az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt.

Nemzetközi ügy

A történtek után több családvédelemmel foglalkozó szervezet is elítélte a Barnevernet névre hallgató norvég családvédelmi hatóságot. A legtöbb kritikus szerint a gyermekek elvétele a családtól csak a legutolsó eszköznek kellene lennie, miközben a hatóságok meg sem próbálták más módon rendezni a kérdést. A keresztény értékrend köré szerveződő érdekvédelmi csoportok pedig azt kifogásolják, hogy a szülők kereszténysége egyetlen országban sem lehet oka családok szétválasztásának. Az ügy legvisszatetszőbb pontja, hogy a hatóságok a három hónapos újszülöttet is elválasztották az édesanyjától.

Az EJEB már egy ideje tárgyalja az esetet

Az Emberi Jogok Európai Bírósága már 2015 óta tárgyalja az keresetet, amelyet a család adott be a norvég hatóságok ellen. Az ügy tárgyalása azonban nem kifejezetten gyors, ezért most az ADF International nevű keresztény jogvédő szervezet is támogatóként csatlakozott a családhoz a bíróság előtt. Egyelőre nem tudni, mikorra várható ítélet az ügyben.

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberalizmus csapdája.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában