Folytatódik az ENSZ képmutatása az emberi jogokkal kapcsolatban

2019. október 28. 14:57

Lawrence J. Haas
The Hill
Elméletileg a 47 tagú Emberi Jogi Tanács az a hely, amelyen keresztül az Egyesült Nemzetek Szervezete a leginkább törekszik az emberi méltóság, az emberi jogok és értékek védelmére. Tagságát és tevékenységét elnézve azonban úgy tűnik, hogy a testület valójában nem tartja szem előtt ezeket az értékeket.

„Nicolas Maduro, venezuelai politikus a tavalyi évben manipulatív módon nyerte meg a választásokat, és továbbra is folytatja eddigi gyakorlatát. Börtönbe záratja ellenfeleit, erőszakosan visszaszorítja az utcai tiltakozásokat, akadályozza a törvényhozást és a bíróságokat hozzá hű személyekkel tölti fel.”

„Érdekesnek tűnhet, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése miért szavazott annak a Venezuelának a  bevételéről az Emberi Jogi Tanácsban, ahol a szocialista típusú gazdasági rendszer az összeomlás szélén van, több millió ember hagyja el az országot, és milliók szenvednek élelem- és gyógyszerhiányban.”

„Sajnálatos módon Venezuela az ENSZ legfontosabb emberi jogi testületébe történő beválasztása azon általános gyakorlat része, amely felmenti a világ legnagyobb emberi jogi jogsértőit azáltal, hogy figyelmen kívül hagyja a visszaéléseket.”

„Elméletileg a 47 tagú Emberi Jogi Tanács az a hely, amelyen keresztül az Egyesült Nemzetek Szervezete a leginkább törekszik az emberi méltóság, az emberi jogok és értékek védelmére. Az emberi jogok előmozdítása helyett azonban nem tartja szem előtt ezeket az értékeket a tagsága és a tevékenysége tükrében.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés