Könyvajánló: Így építené le Soros György az amerikai államot

2019. december 12. 13:05
A migráció erősítésével kívánja leépíteni a nemzetállami szuverenitást az USA-ban egy liberális politikusokat, nagyvállalati vezetőket, valamint civil és vallási szervezeteket tömörítő érdekcsoport– állítja könyvében Michelle Malkin, az USA egyik legbefolyásosabb politikai bloggere.
A filippínó szülőktől származó Michelle Malkin (49) blogger, politikai kommentátor, író és üzletasszony. Korábban a Fox News munkatársa volt, illetve az MSNBC, a C-SPAN és több országos amerikai rádió kommentátoraként is tevékenykedett. 2012-ben a Technorati, az egyik vezető amerikai blogkereső a „100 legjobb blog” közé sorolta Malkin oldalát, a PeekYou pedig a legbefolyásosabb amerikai politikai bloggernek nevezte őt 2011-ben.

Malkin Open Borders Inc.: Who’s Funding America’s Destruction? (Nyitott határok Rt.: Ki finanszírozza Amerika lerombolását?) című könyve szerint Soros György a bevándorláspárti elit legrégebbi és legkitartóbb támogatója. Az üzletember egy átláthatatlan mechanizmus révén finanszírozza a nyitott határok politikáját. Alapítványa az elmúlt években közel megháromszorozta a menekültek jogvédelmére, a migránsok társadalmi integrációjának elősegítésére fordított források összegét.  

Cél: a nemzeti szuverenitás leépítése és a migráció ösztönzése

A könyv által leírt érdekközösség egyik fő szereplője a Demokrata Párt, hiszen a vezető demokrata politikusok – köztük Joe Biden, Alexandria Ocasio-Cortez, Bernie Sanders és Elisabeth Warren – nyíltan migrációpárti politikát folytatnak.

A liberálisok politikai programjának középpontjában az illegális migráció dekriminalizálása áll, amitől több millió új velük szimpatizáló szavazót remélnek.

A bevándorláspárti közösség másik pillérét a liberális agendát megvalósító nagyvállalatok képviselik. A szerző a Koch-testvéreket , valamint az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot említi, akik nemcsak kiálltak az USA-ban tartózkodó illegális bevándorlók befogadása mellett, hanem komoly összegeket is fordítanak baloldali civil szerveztek támogatására. Tim Cook a jobboldali szereplők lejáratását folytató, migrációpárti Southern Poverty Law Center  legfőbb támogatója, míg a Koch-testvérek az illegális bevándorlók társadalmi integrálásáért harcoló LIBRE Initiative nevű NGO szponzora. 

A szerző szerint a nagyvállalatok gazdasági hasznot szeretnének húzni az illegális migrációból, hiszen a vízum nélkül érkezők olcsó munkaerőnek számítanak az amerikai munkaerőpiacon. Az érdekközösség harmadik csoportját azok a keresztény egyházak alkotják, amelyek a bevándorlást menekülthullámként kezelik, és – Ferenc Pápa szavait követve – a befogadás fontosságára hívják fel a figyelmet. Malkin azonban kihangsúlyozza, hogy valójában nem a befogadás, hanem önös haszonszerzés áll az egyházak migrációpártisága mögött, hiszen állami források híján a magánszektor milliárdosai felé fordulnak.

A szerző továbbá hozzáteszi, hogy a bevándorlást támogató érdekközösség azon dolgozik, hogy hamis, de tényként feltüntetett állításokkal – a tradicionális és online média eszközeinek segítségével – szisztematikusan megvezesse az amerikai állampolgárokat, és leépítse az Egyesült Államok nemzeti szuverenitását. A nemzeti szuverenitás ugyanis államhatárok nélkül egy értelmezhetetlen fogalommá válik, a liberális elit és a mögötte felsorakozó szervezetek pedig mindent elkövetnek, hogy az USA egy nyitott határokkal és társadalommal rendelkező, multikulturális és liberális értékeket magáénak valló „szabad” országgá váljon. A szerző szerint a progresszív háttérhatalom nem azért teszi mindezt, hogy az elesett, hazájukból menekülő embereken segítsen, hiszen az illegális bevándorlók döntő többsége nem valódi menekült. A törvénysértést abból a célból ösztönzik, hogy rövid és hosszú távon is politikai és gazdasági hasznot húzzanak az illegális migrációból.      

Soros átláthatatlan módon finanszírozza az illegális bevándorlást

Az illegális migrációt ösztönző és a nemzeti szuverenitást aláásó érdekek és indítékok megértéséhez a különböző civil és politikai lobbiszervezetekhez befolyó támogatások „útvonalát” kell követni – véli Malkin. A szerző szerint

a tömeges migráció legnagyobb és legkitartóbb támogatója Soros György, mivel az amerikai milliárdos nem egyszer hangot adott annak a gondolatának, miszerint a nemzeti szuverenitás akadályozza a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek működését.

Az író úgy véli, hogy habár Soros a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségével megkerüli a hatályos amerikai törvényeket, az átláthatatlan finanszírozási mechanizmusok, valamint a támogatások szervezetek közötti folyamatos áramlása miatt szinte lehetetlen bizonyítani az illegális migráció szervezett ösztönzését. Az Alapítvány 2018 novemberében minden illegális migrációval kapcsolatos jobboldali vádat nyíltan visszautasított. A hivatalos kommunikáció szerint az „Alapítvány soha nem finanszírozott, vagy ösztönzött embereket az elvándorlása”, valamint „törvénytisztelő és az állami határokat is figyelemben tartó, ugyanakkor minden esetben emberközpontú migrációs politika kialakításáért dolgoznak”. 

A vádak relativizálása céljából az amerikai baloldali médiumok az Alapítvány szócsöveként kezdtek működni, amikor a Sorossal kapcsolatos jobboldali feltételezéseket összeesküvés-elméletnek, míg a milliárdos elleni kritikákat antiszemita támadásként aposztrofálták.

A mexikói migránskaraván elindulásakor a Washington Post szerkesztője, Talia Lavin, illetve a The Atlantic hasábjain publikáló Adam Serwer is kiállt Soros mellett. Malkin azonban rámutat arra, hogy Lavin és Serwer is független újságíróként szerepeltek a cikkekben, miközben mindketten fontos szerepet vállaltak a Soros György által finanszírozott Media Matters for America nevű liberális szervezetben. A függetlenség álcájával azonban hatásosabban tudták megtéveszteni az olvasókat, hisz azt a látszatot keltették, hogy Soros Alapítványa fontos humanitárius segítségnyújtást végez.

Habár a transzparencia hiánya miatt nehéz fogást találni a milliárdos tevékenységén, az Alapítvány kiszivárgott kifizetései listái, illetve a támogatott szervezetek profilja is bizonyítja, hogy Soros egy globális migrációpárti és „határellenes” hálózatot üzemeltet.

1983 és 2019 között a Nyílt Társadalom Alapítvány 14 milliárd dollárt költött baloldali szervezetek és kampánycélok támogatására.

2017 és 2018 között közel megháromszorozták – évi több mint 63 millió dollárra emelték – a menekültek jogvédelmére, a jogállami és emberi jogi normák támogatására, valamint a migránsok társadalmi integrációjának elősegítésére fordított források összegét. 

A patrióta gondolkodású amerikaiaknak aktívabban fel kell lépniük a migrációpárti lobbi ellen

A szerző a könyv záró fejezetében kihangsúlyozza, hogy a patrióta elkötelezettségű amerikaiaknak kezükbe kell venniük az irányítást: egyéni szinten is harcolni kell a progresszív érdekcsoport illegális bevándorlást ösztönző politikai és gazdasági terve ellen. Malkin úgy véli, hogy a jobboldali embereknek bojkottálniuk kellene a legnagyobb vállalatokat és a filmipart is: ezzel felhívhatják a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államokban az amerikai emberek érdekeit kell képviselni. Egyértelmű üzenetet kell küldeni azoknak is, akik olcsó munkaerőt, vagy éppen potenciális szavazótábort látnak az illegális migránsokban, miközben a nemzeti érdekeket önös céljaik elérése érdekében háttérbe szorítják. Továbbá az amerikai polgároknak jobban oda kell figyelniük, hogy milyen civil közösségeket támogatnak – jelenleg az Egyesült Államokban megközelítőleg 400 olyan szervezet működik, ami több tízmillió dolláros hasznot húzott a migrációpárti lobbiból. 

Michelle Malkin: Open Borders Inc.: Who’s Funding America’s Destruction? Regnery Publishing, 2019.
 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi értjük. Na de tegnap az a Pulai meg a Závecz........fogggalmuk nincs ilyenről:-)))))

"Soros és számtalan "civil" szervezete, NGO-ja arról akar meggyőzni, hogy
identitásunk megtagadása egy “nemes”, haladó és humanitárius cselekedet".
Így igaz.

"A kezdeményezés legelső támogatói között voltak olyan cseh politikusok is, mint Tomáš Masaryk és Edvard Beneš, az anyagi alapot a dúsgazdag bankár Max Warburg teremtette meg"

Itt a "több millió új velük szimpatizáló szavazó" kitermelése a cél, az Apple-nél nem a munkaerő, hanem a jövevény fogyasztónak való benyalás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés