Trócsányi László: európai identitás kizárólag tagállami identitásokra épülhet!

2020. január 15. 13:12
Nem hagyható figyelmen kívül az alapító atyák és a kereszténydemokrácia szellemisége, ha az EU jövőjéről van szó - hívta fel a figyelmet Trócsányi László fideszes európai parlamenti képviselő az Unió jövőjét érintő konferenciasorozatról tartott plenáris vitán. A képviselő kiemelte, hogy az EU egy olyan érdek- és értékközösség, amelynek pillérei alulról felfelé ívelnek, valamint rámutatott, hogy az európai identitás kizárólag a tagállami identitások tisztelete mellett erősödhet meg.

Időszerűnek tartotta és üdvözölte az Európai Unió jövőjéről szóló konferencia megindulását Trócsányi László. A konferencia ugyanis esélyt kínál arra, hogy az EU lépéseket tegyen a megrendült bizalom visszaszerzése érdekében. Ugyanakkor a vita kiegyensúlyozottsága érdekében óva intett attól, hogy ideológiai misszionáriusok ejtsék foglyul a konferenciát. A jogászporfesszor erre vonatkozóan hangsúlyozta az alapító atyák és a kereszténydemokrácia szellemiségének megőrzését a viták során. Az európai életforma új dilemmájával összefüggésben a képviselő úgy fogalmazott: "Az európai identitás csak a tagállami identitások elismerése és tisztelete mellett épülhet ki”.

Trócsányi László felszólalásában felhívta a figyelmet: a konferencia csak akkor lehet sikeres, ha elfogadja, hogy az Európai Unió egy olyan érdek- és értékközösség, melynek pillérei alulról felfelé ívelnek és jelmondata az egység a sokszínűségben. 

Az európai integrációt a nemzeti alkotmányok teszik lehetővé, az Európai Unió pedig a tagállami alkotmányoknak köszönheti létét. A néppárti képviselő szerint már csak ezért sem fogadható el az Európai Egyesült Államok eszméje. Az Európai Unió jövőjének az a kulcsa, hogy az európaiak meglátják-e a saját arcukat az Unió tükrében. Ehhez pedig csak egy demokratikusabb Európán keresztül vezet út, a konferencia pedig alkalmat ad a tükörbenézésre és önvizsgálatra. „Választ kell tudni adni arra, miért rendült meg a bizalom az Európai Unióban” – zárta felszólalását Trócsányi László.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert, ha nem lenne igaza Trócsányinak, az azt jelentené, hogy maga Európa nem tartaná tiszteletben, amit a maga számára mint egész számára megkövetel.

Trócsányi New York-i ügyvédi irodája, ami ugye nincs is.
A budapesti iroda közben képviseli a bankokat a devizahitelesekkel szemben, hogy senki se maradjon a zútszélén.

https://nt.hu

És a sok hülye birka kajálja, lölő gazdája meg nyerítve röhög rajtuk.

Trócsányi New York-i ügyvédi irodája, ami ugye nincs is.
http://www.nt.hu

Ennek az embernek a cipőjét nem köthetné meg az EU parlament Sargentini és Tavares típusú közönsége. Európai identitás pedig nem létezik, soha nem fog egyformán gondolkodni a déli és északi, vagy a nyugati éás a keleti országok népessége. Egyszerűen más és más a mentalitásuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés