Továbbra is tabutéma a bevándorlók bűnözése Svédországban

2020. január 15. 15:02
Tárgyalhatta volna az Európai Parlament a svédországi biztonsági helyzet romlását és annak a migrációra visszavezethető okait, de inkább a mellébeszélést választotta. A svédországi és dániai biztonsági helyzet súlyosságáról szóló híradások a jelek szerint nem érik el a sajtó legnagyobb részének ingerküszöbét sem, és ebben az elhallgatásban az európai baloldal hatékony partnernek tűnik.

Malmöben az elmúlt évben közel negyven bombatámadásra, illetve ötven lövöldözésre került sor, amelyben többen meghaltak. A város lakói szerint a külvárosi robbantások és lövöldözések mára általánossá váltak a svéd nagyvárosban. Országosan, más városokat is nézve közel száz robbantásra került sor Svédországban a tavalyi évben. 

A schengeni vívmányok is veszélybe kerültek

Dánia 2019 novemberében hat hónapra visszaállította az ellenőrzést a svéd határon, arra hivatkozva, hogy az utóbbi hónapokban egyre több erőszakos incidensre került sor Koppenhágában, amelyeket a dán hatóságok feltételezése szerint Malmöből átkelő svédországi bűnbandák hajtottak végre. Ilyen lépésre 1950 óta nem volt példa. 

A dán hatóságok feltételezése szerint 2019 augusztusában két svédországi elkövető hajtott végre robbantást a dán adóhatóságnál, míg júniusban a koppenhágai külvárosban két személy halt meg egy lövöldözésben, amelyre a dán hatóságok szerint svédországi illetőségű bűnbandák közötti leszámolás keretében került sor. 

Civil áldozatokat is követeltek a támadások

Az incidensek ugyanakkor nem most kezdődtek, az erőszakos cselekmények már 2016 óta tartják rettegésben több svéd nagyváros lakóit. 

Tavaly novemberben például egy – a hatóságok számára jól ismert - 15 éves fiú halt meg, míg egy másik súlyosan megsérült egy leszámolásban Malmö külvárosában. Ezzel párhuzamos robbantásra is sor került a városban.  

Ugyan az eddigi áldozatok nagy része a bűnbandák tagjai közül került ki, nem ritka, hogy ártatlan állampolgárok is áldozatul esnek. Tavaly augusztusban például egy 31 éves nőt kezében a kisbabájával lőtték le, 2018 júniusában pedig három fiatal férfi halt meg egy fegyveres leszámolás során származó eltévedt lövésektől. 

A nyugat-európai sajtó hallgat a kérdésben

Különösen furcsa ezek után, hogy szinte alig lehet hallani és olvasni ezekről az erőszakos incidensekről a nyugat-európai sajtóban. Felmerül a kérdés, hogy vajon az elhallgatással mit próbálnak leplezni a hatóságok, illetve a média? 

A hivatalos álláspont szerint külvárosi bűnbandák felelősek a bűncselekményekért, de pontos adatokat nem közölnek az elkövetők hátteréről. Többen úgy vélekednek, hogy jellemzően migrációs hátterű elkövetők állnak a bűncselekmények mögött. A svéd hatóságok az ilyen feltételezésekről nem hajlandóak nyilatkozni, kifejezetten megtagadják, hogy az elkövetők etnikai hátteréről információt adjanak ki.

Annyi bizonyos, hogy 2015 óta Svédország fogadta be lakosságához arányosan a legtöbb bevándorlót, és az is, hogy az erőszakos incidensek megszaporodása ezt a folyamatot követően volt megfigyelhető.

Az európai baloldal nem nevezi nevén a kérdést

A téma plenáris napirendre tűzését az európai baloldal (főként az Európai Szocialisták és Demokraták képviselőcsoport, az S&D) megpróbálta megakadályozni. A keddi plenáris ülés leszavazta, hogy a napirendi pont címébe bekerüljön a malmöi és koppenhágai incidensekre történő utalás. E helyett a szervezett bűnözésről mint általános jelenségről értekeztek, konkrétumok nélkül.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában rámutatott, hogy megdöbbentő, milyen mértékű elhallgatás övezi a témát a teljes nyugat-európai sajtóban. Kitért arra is, hogy példátlan az európai baloldal hétről-hétre tanúsított kétszínűsége, amely a fenti, európai állampolgárok biztonságát közvetlenül érintő ügyet megpróbálja levetetni a napirendről, míg a magyar és lengyel jogállamiság kérdését akár hetente szívesen megvitatná. A képviselő szerint az igazi jogállamisági probléma ott van, ahol az állam nem képes vagy hajlandó fellépni az állampolgárainak védelme érdekében, illetve, ahol a sajtó elhallgatja, hogy kik a durva bűncselekmények elkövetői.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, de most arról van szó, miért nem tárgyalhatja meg az Európai Parlament a migrációs helyzet svédországi tapasztalatait, amiből talán következtetéseket lehet levonni. Annál is inkább, mert ők járnak élen a befogadásban. gy

Hál istennek nem. De azért innen messziről nézve eléggé ostoba végeredménye lett a nagy lebegéseteknek. A minden ember egyenlő és csereszabatos egaliter ballipsi mantránál hazugabb és kártékonyabb dogma Dzsingisz Kán óta nem volt.

Ezért nem kell újakat még behozni, van itt elég bűnöző.

Lövfen egy hónapja jelentette ki, hogy a svédországi bűnözési hullámhoz semmi köze a migránsoknak, a legalaposabb statisztikai elemzéssel sem lehet összefüggést kimutatni. Azt azért az Ívhegesztő viking már elfelejtette hozzátenni, hogy 2005-óta tilos az etnikai adatolás Svédországban, tehát egy nemlétező változóról beszélt.
Az igazság a svéd civilszervezetektől tudható egyedül- a fake news állami média nem segít megérteni az őslakosoknak, mekkora szarba is kerültek a nemzetáruló tőkés-politikusi-tudományos és médiaelitjük jóvoltából. Nos akkor pár elemzés az elmúlt két évből, amit úgy tudtak megcsinálni a hazafias érzelmű svédek, hogy az idén januárig működő szolgáltatást használták, ami lehetővé tette civileknek, hogy pénzért a Lexbase adatbázisból kikérjék a svéd bíróságok ítélethirdetéseit- amiben az eset leírása és a büntetés mellett szerepelt az elkövető neve, anyja neve, születési helye és évszáma.
Nos az első citált anyagomból azt lehet megtudni, hogy 2013-2017 között a bűncselekmények elítélt elkövetői már csak 42%-ban őslakos vikingek, 58% migráns!
A második anyag még jobb: ebben a kamionsofőr Joakim P. Jonasson neve alatt inkognitóban működő statisztikus azt tudta kimutatni, hogy a 2012-2017 között legalább két év börtönre ítélt nemi erőszakolók 84%-a nem európai migráns.
A harmadik arra a liberális mantrára csattanós válasz, hogy de hát nem minden migráns bűnöző, a legtöbbjük bociszemű ártatlan lény. Mire jön egy elemzés arról, hogy Svédországban a 40 ezer Ali néven regisztrált közül az elmúlt öt évben 9700 került börönbe, tehát minden negyedik! Szóval a maradék 75% vagy normakövető, vagy még nem tudtak rábizonyítani semmit...
Hát akkor ezek alapján merengjünk már el az állami fake-news fogalmán...
https://detgodasamhalletdotcom..
https://pjjonasson.files.wordp..
https://samnytt.se/uppgifter-v..

Ányos drága, ugye tudja, hogy fake-newst terjeszt? Ami egy lipsitől nem meglepő, tőlem meg az nem, hogy világot gyújtsak a sötét kis fejében.
Az igazság az, hogy az Eustat kamu gyilkossági rátákat ad meg Magyarország tekintetében. Nálunk tudniillik a gyilkosságok közé a gyilkossági kísérleteket, tehát ahol halott senincsen- is beszámolják!
Citálok egy részletes anyagot, amiből mindent fel fog fogni.
A svédeknél 2014-ben 68 gyilkosság volt 2018-ban meg 111 darab. Amiből szerintem még Ányos is felfogja, hogy kurvára megugrott ez a szép bűnügyi mutató: százezer lakosra most a Svédeknél 1,11 gyilkosság jut, nálunk meg- öveket bekötni Ányos- 0,90 ez a szám...
https://korrektelemzesek.blog...
https://www.bra.se/bra-in-engl..

Nálunk meg tabutéma a mők agyonverése, amelyből immár hetente kijut a szerencsétleneknek.
Mit mutat ez?
A társadalom lezüllését, legalábbis egy nagyon jelentékeny rétegét mindenképp.
Ezekre fokozottan hatnak, amikor a parlamentben lófaszoznak, a másik képviselő arcába másznak 20 centiről, konfettiesőt szórnak a padsorok közé, az elnököt nem engedik a szószékre, vagy a tv-székházban megmásszák a korlátot, ajtóknak futkosnak, földön vonaglanak, és a szájuk, jobban mondva, a szóhasználatuk, pontosabban a pofájuk a DK, MSZP, Jobbik, MOmentum, Párbeszéd demokratáknak: egy vécécsésze, ami WC-kefét sosem látott...

Ezektől a pofátlan vécécsésze DK, MSZP, Jobbik, Momentum, Párbeszéd demokratáktól tanulják a nőagyonverők a kultúrát...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés