A konzervatív családi értékek a liberálisok titkos fegyverei

2020. január 16. 11:37

Timothy P. Carney
Az amerikai liberális elit szabadelvűséget hirdet, miközben konzervatív életmódot folytat.

"Az amerikai elit birtokában olyan „titkos fegyver” van, amellyel sikerrel veszik fel a harcot többek között olyan modern társadalmi kultúrbetegségekkel, mint a gyermekek kábítószer-fogyasztása, a korai halál, vagy az iskolarendszerből, munka világából való kiszorulás. Ez a „titkos fegyver” pedig nem más, mint a hagyományos családmodell (vagyis a házas szülőpár, akik otthon nevelik közös gyermekeiket). 

A liberálisok a médiában azzal próbálják az elitet politikailag finomhangolni, hogy az életkilátások sokkal jobbak a demokrata színezetű államokban, mint a republikánusok által vezetettekben. Érvelésük szerint a magasabb életszínvonal, a jólét kulcsa pedig a liberális narratíva által hirdetett szabadelvűség, amely értelmezésük szerint felülmúlja az életvezetés hagyományos formáit, és magát a hagyománytiszteletet is.

A konzervatív narratíva eközben a liberális elitet a társadalmi normáktól leszakadó félben lévő, házasságkerülő, bohém, léha közösségnek tartja, akik a szexuális szabadság jegyében sportot űznek például az abortuszból.  Ezt a képzetet Hollywoodnak köszönhetjük, az „álomgyár” ugyanis az utóbbi időben kifejezetten ráállt az amorális, szexuális túlfűtöttségben dúskáló tartalomgyártásra, emellett pedig a médián keresztül olyan, az erkölcstelenségükről elhíresült celebritásoktól leshetünk el életvezetési trükköket, mint Miley Cyrus, Charlie Sheen vagy Cardi B.

Csakhogy mindaz, amit a média láttat velünk, vagy amit a két ideológia egymásról hirdet, korántsem a valóság. Brad Wilcox és Wendy Wang, az Institute for Family Studies két kutatója mindezt eredményekkel igazolja.

Wilcox és Wang így arra az eredményre jutottak, hogy a kaliforniai elit – ideértve a Hollywood és San Francisco térségében lakókat is – körében az egyszülős családmodell léte gyakorlatilag nem azonosítható."

 

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs mit csodálkozni. Itthon is ezt csinálják. A képmutatás mintaképei. A gyerekeik a legjobb iskolákba járnak, ők a legjobb környéken laknak. Közben harcolnak a "szegregáció" ellen, és magyarázzák, hogy együtt kell tudni élni, mindenféle közösségi életre alkalmatlan emberekkel.
Joga van bárkinek a tömegközlekedést igénybe venni, bármilyen állapotban van (piszkos, büdös, tisztálkodni nem is akaró), miközben ők fel sem szállnának egy ilyen tömegközlekedési eszközre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés