A konzervatív családi értékek a liberálisok titkos fegyverei

2020. január 16. 11:37

Timothy P. Carney
Az amerikai liberális elit szabadelvűséget hirdet, miközben konzervatív életmódot folytat.

"Az amerikai elit birtokában olyan „titkos fegyver” van, amellyel sikerrel veszik fel a harcot többek között olyan modern társadalmi kultúrbetegségekkel, mint a gyermekek kábítószer-fogyasztása, a korai halál, vagy az iskolarendszerből, munka világából való kiszorulás. Ez a „titkos fegyver” pedig nem más, mint a hagyományos családmodell (vagyis a házas szülőpár, akik otthon nevelik közös gyermekeiket). 

A liberálisok a médiában azzal próbálják az elitet politikailag finomhangolni, hogy az életkilátások sokkal jobbak a demokrata színezetű államokban, mint a republikánusok által vezetettekben. Érvelésük szerint a magasabb életszínvonal, a jólét kulcsa pedig a liberális narratíva által hirdetett szabadelvűség, amely értelmezésük szerint felülmúlja az életvezetés hagyományos formáit, és magát a hagyománytiszteletet is.

A konzervatív narratíva eközben a liberális elitet a társadalmi normáktól leszakadó félben lévő, házasságkerülő, bohém, léha közösségnek tartja, akik a szexuális szabadság jegyében sportot űznek például az abortuszból.  Ezt a képzetet Hollywoodnak köszönhetjük, az „álomgyár” ugyanis az utóbbi időben kifejezetten ráállt az amorális, szexuális túlfűtöttségben dúskáló tartalomgyártásra, emellett pedig a médián keresztül olyan, az erkölcstelenségükről elhíresült celebritásoktól leshetünk el életvezetési trükköket, mint Miley Cyrus, Charlie Sheen vagy Cardi B.

Csakhogy mindaz, amit a média láttat velünk, vagy amit a két ideológia egymásról hirdet, korántsem a valóság. Brad Wilcox és Wendy Wang, az Institute for Family Studies két kutatója mindezt eredményekkel igazolja.

Wilcox és Wang így arra az eredményre jutottak, hogy a kaliforniai elit – ideértve a Hollywood és San Francisco térségében lakókat is – körében az egyszülős családmodell léte gyakorlatilag nem azonosítható."

 

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs mit csodálkozni. Itthon is ezt csinálják. A képmutatás mintaképei. A gyerekeik a legjobb iskolákba járnak, ők a legjobb környéken laknak. Közben harcolnak a "szegregáció" ellen, és magyarázzák, hogy együtt kell tudni élni, mindenféle közösségi életre alkalmatlan emberekkel.
Joga van bárkinek a tömegközlekedést igénybe venni, bármilyen állapotban van (piszkos, büdös, tisztálkodni nem is akaró), miközben ők fel sem szállnának egy ilyen tömegközlekedési eszközre.

"Az amerikai elitnek van egy titkos fegyvere, amely távol tartja őket és gyermekeiket a kábítószerektől, a korai haláltól, erőszaktól, a középiskolából, a munkaerőből való kiszorulástól és sok más modern társadalmi betegségtől.
Hagyományos családnak hívják:
Egy házaspár, aki otthon gyermeket nevel."

-----
Mindenkinek ajánló, olvasd a mandiner precedens rovatát, rengeteg érdekességgel.
https://precedens.mandiner.hu

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés