A nyugati elit régi szokása a szelektív bírálat

2020. január 30. 15:53

Számos oka van annak, hogy a nyugati aktivisták miért kritizálják egyoldalúan a saját kultúrájukat. Az egyik például a gyávaság lehet.

2020. január 30. 15:53
Victor Davis Hanson

„A nyugatiak időnként olyan kritikus követelményeket támasztanak a nyugati országokkal szemben, amit semmilyen más nemzettel szemben nem mernének alkalmazni.”

(…)

„A nyugat-európaiak és amerikaiak terrorizálása helyett, akik amúgy a világon a leglátványosabban voltak képesek csökkenteni karbonkibocsátásukat az utóbbi időben, Greta Thunbergnek talán inkább a kínaiakra és indiaiakra kellene összpontosítania a figyelmét, és nekik kellene címeznie a „hogy merészelitek” típusú dörgedelmes mondatokat.”

„Az USA és Európa igen gyakran és igen határozottan emelik fel a szavukat a nőket, a kisebbségeket és a melegeket sújtó erőszak ellen. 

Éppen ezért, ha a nyugati emberi jogi aktivisták tényleges célja a hátrányos megkülönböztetés és gyűlölködés elleni globális fellépés, akkor talán hatékonyabb lenne, ha bírálataikat a legnagyobb visszaéléseket elkövető országokra koncentrálnák. 

Kína millió számra küldi átnevelő táborokba a muszlim ujgur kisebbség tagjait.

A homoszexualitás még mindig főbenjáró bűnnek számít Iránban.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 47 tagországa közül számos olyan van, ahol az emberi jogok lábbal tiprása mindennapos dolognak számít, és közülük kilenc állam módszeresen üldözte azon polgárait, akik aktívan dolgoztak az ENSZ emberi jogi standardjainak meghonosításán.”

(…)

„Számos oka van annak, hogy a nyugati aktivisták miért kritizálják egyoldalú módon saját kultúrájukat. Az egyik magyarázat például a gyávaság lehet. A kicsi és demokratikus Izrael szapulása például valószínűleg nem von maga után retorziót. Ezzel szemben a nagyhatalmú Kínával vagy a gyilkos iráni rezsimmel tengelyt akasztani már sokkal inkább magában hordozza a válaszcsapás veszélyét.”
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. március 31. 17:43
Aki meg nem muzulmán létére a muzulmánokért aggódik ő legyen inkább öngyilkos! Az egyrészt gyorsabb, másrészt azzal kevesebbet árt az európaiaknak és a világ minden "hitetlenének".
Akitlosz
2020. február 24. 20:12
"csökkenteni karbonkibocsátásukat" Na még egy bolond. Ennyi ésszel elmehetne magyar kormánytagnak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik