Végre van rá esély, hogy megvédjük Európa határait

2020. február 17. 17:12

Sok mindent megváltoztathat a migránsok visszatoloncolásáról szóló, Spanyolországgal kapcsolatos strasbourgi bírósági ítélet.

2020. február 17. 17:12
Klaus Geiger

"Egy észszerű határvédelem alapjául szolgálhat, illetve egy olyan menekültpolitikát támogathat, amely nem mindig a legagyafúrtabbaknak, hanem inkább a leggyengébbeknek kedvez.

Az Európába irányuló migráció egy összetette jelenség, de alapjában véve mégiscsak egy központi kérdés körül forog: vajon tényleg mindenkinek joga van itt maradni, aki egyetlen egyszer uniós földre tette a lábát? Ráadásul egészen addig, amíg menekültkérelmét el nem bírálták? Az európai igazságszolgáltatás válasza mindeddig az volt, hogy igen, mindenki maradhat, sőt maradnia is kell.
Ennek az álláspontnak magyarázata a nemzetközi jogban volt található, egész pontosan azon belül a visszatoloncolás tilalmában. Eszerint senki nem szabad visszaküldeni abba az országba, ahonnan politikai üldöztetés miatt kellett elmenekülnie. Ez egy nagyon fontos alapelv, amit minden németnek meg kellene értenie. A második világháborús tapasztalatok adják az alapját, amikor a náci Németországból menekülő zsidókat cinikus gyilkosok kezébe küldték vissza.

Ezt az alapelvet azonban az elmúlt évtizedekben Európában olyan mértékben abszolutizálták, amire sehol máshol nincs példa a világon. Időközben szokássá vált, hogy bárki, aki uniós földre teszi a lábát, automatikusan jogosult lesz menekültügyi eljárásra – függetlenül attól, hogy milyen országokon keresztül jutott el idáig, vagy hogy melyik országból indult. Vegyük például, ha valaki Ghánából Tunézián keresztül Olaszországba érkezik.

Ghána egy demokrácia, egy afrikai összehasonlításban jómódú ország. Tunézia szintén demokráciává alakult az arab tavaszt követően. Ha azonban egy ghánai a Földközi tenger nyílt vizén száll fel az olasz partiőrség hajójára, nem szabad visszavinni Tunéziába. Olaszországba kell vinnie őt a hajónak, ahol aztán joga lesz menekültstátusért folyamodni.”

(…)

„Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) mostani döntése éppen ezért egy korszakhatárt jelent. Két Maliból származó férfi esetében, akik Marokkóból próbáltak meg a határkerítésen át bejutni a Spanyolországhoz tartozó Melillába, az EJEB eddigi gyakorlatával szakítva hozott döntést. Eszerint jogszerűen jártak el a spanyol hatóságok, amikor visszavitték őket Marokkóba, mivel tudatosan illegális módon jártak el, ahelyett, hogy egy közeli uniós külképviseleten folyamodtak volna menedékjogért.”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. április 09. 09:36
Hitlerék nem okoztak ilyen végzetes károkat mint ezek a kozmopolita judeoliberális férgek ...remélem megérem a napot amikor felelni fognak a tetteikért...épp úgy mint a nácik
nemvagyoksanyi
2020. április 09. 06:07
Megáll az ember esze, már akinek van. Minden úgy van kitalálva, hogy aki hajóra lép és egy pár száz méterre elhagyja a líbiai partokat, az már a zsebében érezheti az ingyenjegyet az Európa földjén való lumpenkedésre. Aztán meg jöhet az egész pereputtya, ha már ő itt van! Trieszttől Stettinig vissza kell építeni a vasfüggönyt, mert a marxizmus most a túloldalon rohasztja az agyakat.
night watch
2020. április 08. 21:30
Plusz azzal, hogy egy nem nemzeti alapú, nem európai többsegű multikulti Európában számos, a médiákban, kultúrális irányításban vezető, vagy hangadó szererepet játszó zsidó biztonságosabban érzi magát: úgy érzi, nem tünik föl idegenként, ha a többség idegen lesz. Ez vezet ahhoz a paradoxonhoz, hogy antiszemita muzulmán tömegek beáramlását is aktívan, vagy passzívan támogatják: ("ne legyen még egyszer bezárkózás, deportálás bevezetve a közel-keleti, afrikai, ázsiai bevándorlókkal szemben, stb" meg "úgy sem tehetünk semmit a beáramlással szemben".
night watch
2020. április 06. 16:31
Kezdettől fogva nyilvánvaló, hogy Európa önvédelmének kikapcsolása a zsidók harmincas, negyvenes évekbeli diszkriminációjával, majd deportálásával, tömeges pusztulásával függ össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik