Túléli az amerikai alkotmány a választási csalást és a „mély államot”?

2020. március 11. 16:28

Azoknak, akik támogatják az alkotmányt, van egy olyan hatalmas szövetségesük, amilyen a „mély államnak” (Deep State) sosem lesz.

2020. március 11. 16:28
Deana Chadwell

„Amerika, az ideák szintjén és konkrét megvalósulási formájában is két lábra támaszkodik. Ezek a lábak egyrészt a Biblia bölcsességén nyugszanak, másrészt azon a történelmi tudáson, ami megmutatta az alapítóknak, hogy mi az, ami működőképes, és mi az, ami nem. Ezek a nagy emberek hihetetlen gondossággal építettek fel egy nemzetet, megerősítve az alkotmányos jog uralmával és azzal, hogy mindenki számára biztosították a beleszólás jogát abba, hogy hogyan valósuljon meg ez az uralom – más szavakkal, a választójogot. Mindannyian túlságosan elmerültünk az elnök ellen indított impeachment eljárás körüli vitában, a koronavírus körüli felhajtásban, és a demokrata előválasztáson egymás hegyén-hátán bukdácsoló indulók látványában ahhoz, hogy észrevegyük, mi is került most itt veszélybe. 

Ez az egész hajcihő nem csupán arról szól, ki nyeri meg a 2020-as választásokat. Fontos lépés lesz bizonyosan, de nem a végső játék. A baloldal egyáltalán nem érdekelt abban, hogy folytassa azt a nagy kísérletet, amit Amerika jelent. Nem, a baloldal azon van, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen neki, és a baloldal hívei aszott nyakukig és lötyögő műfogsorukig arra törekszik, hogy kihúzza  a lábunk alól az amerikai közjó e két pillérét.”

(…)

„Az alkotmány több baloldali támadást is átélt már a 20. század során Woodrow Wilsontól kezdve, de még mindig keményen tartja magát.”

(…)

„A két erős oszlop – az alkotmány és a szavazatunk – roskadozik a folyamatos ütések alatt, amelyeket egy kis, a partvonalon álló csoport mér rá folyamatosan. Minden fontoskodó mozdulatuk azt a célt szolgálja, hogy kihúzzák a talajt e csodálatos ország lába alól. Folyamatosan a Trump elleni impeachment szükségességét hajtogatják, vagyis nyilvánvaló, hogy széleskörű program alapján járnak el.”

(…)

„De mindenek előtt az amerikai választópolgárral szembeni zsigeri ellenszenvről van szó. Pelosi, Nadler és Schiff mind aggaodalmuknak adtak hangot nemrég azzal kapcsolatban, komolyabb választási kérdéseket a szavazókra lehet-e bízni – mintha mind olyan tudatlan emberek lennénk, akik képtelenek eleget tenni állampolgári kötelezettségüknek."
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. április 17. 20:24
Szerintem is furcsa, hogy egy olyan ország élére, mely fiatalos lendületéröl híres, csupa vén ember törekszik. Lehet, hogy e hölgynek Trump nem tartozik az általa inkriminált "aszott nyakúak és lötyögő műfogsorúak" kategoriájába, de ez csak szemüveg kérdése...
confitür
2020. április 17. 19:55
Amerika a felvilágosodás korát éli.
matykox
2020. április 09. 20:58
Ez egy NAGYON jó és gondokkal, reális gondokkal teli írás! Amiben, sok egyéb mellett, ilyen flegmatikus mondatok vannak? "And now we have watched the DNC maneuver candidate bailouts so that Biden is now on top - Biden, who does not even know where he is" És a mai hírekben ez a korrupt, semmirekellő Biden szerepel, mint a demo elnökjelölt. Le kellene az egész írást fordítani és magyarul közölni.
catalina9
2020. április 09. 20:46
De mindenek előtt az amerikai választópolgárral szembeni zsigeri ellenszenvről van szó. Pelosi, Nadler és Schiff mind aggodalmuknak adtak hangot nemrég azzal kapcsolatban, komolyabb választási kérdéseket a szavazókra lehet e bízni mintha mind olyan tudatlan emberek lennénk, akik képtelenek eleget tenni állampolgári kötelezettségüknek." ...Jeff Blankfort úgy utal Washingtonra, mint a cionisták legfontosabb megszállt területére Igaza van. A cionista zsidók erősebbek, mint valaha....Az USA ban nem az amerikaiak vannak hatalmon, hanem egy elit és lobbik, amelyek az engedelmességig pénzelik (és fenyegetik) a politikusokat....Nagyon nagyon sokan alábecsülik annak a szerepnek a fontosságát, amelyet a cionizmus játszik Amerika külügyeiben (és kisebb mértékben a belügyeiben is) no már most Trump le merte győzni a zsidó demokrata pártot, így aztán jött az impeachment..és az ezt szervezők között is hemzsegtek a zsidók, többek között Soros György..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik