Koronavírus: a német közmédia balettja

2020. március 30. 13:50

Marco Gallina
Tévedhetetlenek, mint a pápa.

"Miközben nemrég még „pánikkeltésként” intézték el a koronavírust, azóta „a tények némileg megváltoztak”. A német közmédia véleménye viszont azóta sem: ahelyett, hogy elnézést kérne korábbi tévedéséért, inkább saját tévedhetetlenségébe vetett hitét próbálja védeni.

 Hogy a római egyház soha nem tévedett, és nem a jövőben sem fog tévedni, minden jó katolikus tudja, legkésőbb a 11. századi Dictatus Papae óta. Az azóta végbement szekularizáció után a világi hatóságok vették át a stafétát. A koronavírus-járvány során a német közmédia nem csupán a díjemelésre vonatkozó jogára tart továbbra is igényt, hanem a tévedhetetlenségére is, ami még a IV. Henrik császárt Canossa-járásra kényszerítő VII. Gergely pápa szemébe is könnyeket csalna. Kis visszatekintés: a kínai koronavírus-járvány először január végén, február elején jutott el a német nappalikba is a televízión keresztül.”

(…)

„A ZDF Frontal 21 című műsora még március 10-én is a hisztéria veszélyére figyelmeztetett – és koronatanúnak behívta Wolfgang Wodargot, aki ezt a nézetet vallja. A heute-journal január végén „koronavírus-felhajtásról” számolt be, amelyet jobboldali populisták szítanak, hogy félelmet keltsenek a társadalomban. A „heute-show” január 31-én mulatott a koronavírus járványon. A legnagyobbat azonban a Bayerischer Rundfunk „quer” című magazinműsorában alakították: itt Christoph Süß műsorvezető „kollektív hipochondriáról” értekezett. Ráadásul egyik műsorbeli kolléganőjének sikerült még egy lapáttal rátennie: szerinte a koronavírus körüli hisztéria nem más, mint online kattintásvadászat, illetve a jobboldalnak az állam destabilizálására irányuló kísérlete.

(…)

„Alig tette azonban egyértelművé a helyzet komolyságát Angela Merkel kancellár március 11-én és 12-én, a sajtó képviselői olyan piruettszerű fordulatokat hajtottak végre, mintha egy szovjet balettban játszanának. Wodarg azóta összeesküvés-elméleteket gyárt, a „heute-show” bemondója, Oliver Welke teljes komolysággal beszél arról, hogy valami megváltozott, a „quer” pedig kézmosási tippeket ad. Az internet azonban nem felejt, és a korábbi kínos kijelentések visszahullottak gazdáikra.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már Kerpel-Fronius is megmondta, hogy kétféle valóság van. A jelek szerint a nagy Németországban is. Bár az, hogy a koronavírus a jobboldalnak az állam destabilizálására irányuló kísérlete, igazi germanicum.

Már várom, hogy a magyarországi ellenzék mikor veszi át ezt az "érvelést", mint a mértékadó európai sajtó argumentációját.

Orbán is tévedhetetlen.
Csak hol így csinálja, hol meg fordítva.
És ugyanígy beszél.

"Hogy a római egyház soha nem tévedett, és nem a jövőben sem fog tévedni, minden jó katolikus tudja, legkésőbb a 11. századi Dictatus Papae óta. "

vagyis megtudtuk, hogy a cikkíró különféle mendemondákból hallott már a pápai ex katedra intézményéről valamit, de sajnált rá öt perc guglizást, hogy ne csináljon hülyét magából...
gratulálok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés