Aki elutasítja a migrációt, az az uniós jog ellen vét – következik az Európai Unió Bíróságának ítéletéből

2020. április 8. 18:30

Krisztina Koenen
Így épül ki cselvetéssel az EU szuperállama.

„Az EU arroganciáját megtestesítő uniós bíróság szerint egyetlen államnak sem lehet joga megítélni, hogy egy EU-s szerv által hozott döntés valóban alkalmas-e a kitűzött cél elérésére.

Az előzményekről röviden annyit, hogy az Európai Unió Bírósága (EUB) három év után végre ítéletet hozott három tagállam ellen. Ebben elmarasztalták Lengyelországot, Magyarországot és Csehországot, amiért „nem tettek eleget az uniós jogból eredő kötelezettségüknek”. Ez nem szól másról, mint hogy az érintett három tagállam nem követte azt a német nyomásra az Európai Tanács által 2015-ben hozott határozatot, amely először 40 ezer, majd pedig 120 ezer migráns „széttelepítésről” szólt a tagállamok között az akut vészhelyzetre tekintettel.”

(…)

„E bírósági döntés hosszútávú hatásai beláthatatlanok. Rendkívüli módon beszűkíti ugyanis az egyes tagállamok mozgásterét azzal kapcsolatban, hogy megakadályozzák olyan személyek belépését a területükre, akik részéről terrormerényletek, illetve a civil lakosság vagy a törvényes rend elleni támadás várható.  Franciaország például 2015-ben ugyan kihirdethette a rendkívüli állapotot, ugyanakkor továbbra is be kellett engednie a migránsokat, akiknek a viselt dolgai tették szükségessé magát a szükségállapotot. E kirakatper 2017-es kezdete óta minden olyan országban súlyosan romlott a közrend, vagy szinte már nem is fenntartható, amelyik nagy számban fogadott be migránsokat.

A közrend javítása vagy visszaállítása viszont az ítélet nyomán már nem lesz lehetséges úgy, hogy leállítják a migránsok további beáramlását. Minden, a menedékjogtól való eltérést konkrét biztonsági kockázattal kell igazolnia az egyes tagországoknak, miközben a saját biztonság megőrzősnek általános szempontja már nem lehet legitim indok. A többi tagállam hálás lehet a perbe fogott három országnak, mivel ők arra késztették az uniós bíróságot, hogy világosan megmutassa, milyen nagy mértékben beszűkült már most a szuverenitásuk az EU határozatai és rendeletei révén.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Elcseszett Umbulda mániákus-depressziós jeleket mutat. A vég kezdetét.

Mindeközben:

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke - erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

És mégis.... még itt a vírus, de már a migrációs terven dolgoznak.

A legfőbb európai érték a gyarmatosítás.
Hiszen a portugálok 1415-ben kezdték (EU),
a spanyolok 1492-ben (EU),
az oroszok 1580-ban,
a hollandok 1602-ben (EU),
a franciák 1605-ben (EU),
az angolok (britek) 1607-ben (EU),
a dánok 1620-ban (EU),
a svédek 1638-ban (EU),
a németek szintén 1638-ban (EU),
az osztrákok 1719-ben (EU),
a belgák 1885-ben (EU),
az olaszok szintén 1885-ben (EU),
végül a norvégok 1927-ben.

A második legfőbb európai érték pedig a háborúskodás:
A 12. századtól 1925-ig számolva, az évek százaléka, amelyekben a vezető európai hatalmak háborúban álltak:
Spanyolország 67% (EU)
Lengyelország-Litvánia 58% (EU)
Görögország 57% (EU)
Nagy Britannia 56% (EU)
Franciaország 50% (EU)
Oroszország 46%
Hollandia 44% (EU)
Ausztria 40% (EU)
Olaszország 36% (EU)
Németország 28% (EU)
(Forrás: Pitirim Sorokin: Social and Cultural Dynamics, 1985.)

Idióta... Lehet egy zsidó is szövetséges a globalizmus elleni harcban. Netanyahu pl, tudod, Orbán barátja és fegyvertársa. Idióta...

Nem mindegy? Krisztina írásai a neokohn-on üdítően alapos munkák- én onnan ismerem. A migráció árnyoldalait nem csak csaholással, érveléssel is lehet támadni.

A mintapéldánya vagy a mucsai fideszes kommentelőnek. Annyira szerények a képességeid, hogy nem esett le neked, Krisztina velünk, nemzetben gondolkodókkal van. Soros egy intellektuálisan erős ellenfeléről írtál ostoba faszságot. Idióta...

Mondom, hogy idióta vagy. Neked tönkrement az idegen-barát felismerő rendszered.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés