A Zöldek a gyermekrabszolgaságot és a környezetkárosítást promotálják

2020. június 23. 15:01

Paul Driessen
Az afrikai feketebőrűek élete és környezete miért nem számít?

„A fosszilis tüzelőanyagok teljes kivezetéséhez Amerikában 700 millió nemzetközi acrenyi (Texas állam területének négyszerese) termőföldet és élőhelyet kellene bioetanol és biodízel előállítására alkalmassá tenni.

A Green New Deal még szélsőségesebb verzióiban még a szén, a gáz és a nukleáris energia is kivezetésre kerülne. Ezek helyét a szél- és naperőművek vennék át, amelyeknek azokra a napokra is többletenergiát kell termelniük, amikor épp a szél nem fúj, vagy a nap nem süt. Mindez 8.5 milliárd megawattnyi energiát jelent – kétszer annyit, mint amennyit Amerika felhasznált 2018-ban.

Nagyjából 75 millió napelempanelre … vagy 4.2 millió 1.8 MW szárazföldi szélturbinára … vagy 320.000 darab 10-MW-os part menti tengeri szélturbinára lenne szükség, ezt kiegészítve 3.5 milliárd darab 100-kWh fogyasztású akkumulátorral. Az alkatrészek legyártásához szükséges beton, acél, réz, lítium, alumínium, kobalt előteremtéséhez a mainál beláthatatlan nagyságrendekkel nagyobb volumenű bányászatra és gyártókapacitásokra lenne szükség – akkorára, amelyet még nem látott a világ, s mindezt gyakorlatilag teljesen a fosszilis tüzelőanyagokra hagyatkozva kellene végrehajtani.”

Egyedül a kobalt bányászásában több mint 40.000 négyéves kongó gyermek vesz részt a szüleikkel együtt, 1 dolláros napidíjért. És ez csak napjaink akkumulátor- napelem- és szélerőmű-szükségletét fedezi. Képzeljék csak el, hogy hány gyermek dolgozna, ha a Green New Deal-t teljes mértékben ki kellene szolgálni? Talán 400 ezer fő? 4 millió?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nem számít, mert semmi eszük nincs. Vagy készakarva hülyék. Ez is egy kedvelt opció.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés