Alig akad konzervatív világnézetű hallgató a Harvard Egyetemen

2020. július 13. 8:43
Egy anonim kutatás nyomán publikált tanulmány szerint a hallgatók mindössze 1%-a vallja magát konzervatív beállítottságúnak.

Az amerikai Harvard Egyetem lapjában publikált kutatás szerint az egyetem hallgatóinak mindössze 1 százaléka vallja magát konzervatív világnézetűnek – Írja a Washington Examiner. A Harvard Crimson hasábjain még márciusban közzétett tanulmány 500 hallgatót foglalt magába. Közülük 38% vallotta magát „nagyon liberális” beállítottságúnak, míg 41 százalékuk „csak” liberálisnak.

A megkérdezett hallgatók 19%-a „mérsékelt” világnézetekkel rendelkeznek, s mindössze 1.5%-uk vallja magát kifejezetten konzervatívnak.

A tanulmány a hallgatók politikai preferenciáira is kíváncsi volt: a hallgatók 44%-a támogatná Elizabeth Warren szenátort az elnöki választáson. Donald Trump újraválasztásáért viszont csak 3 személy járulna az urnákhoz.
A Washington Examiner szerint az amerikai konzervatív közösség már régóta kritizálja a neves egyetemet baloldalisága miatt. Még 2018-ban, a mostani tanulmányt publikáló Harvard Crimson szerkesztősége kifejezetten arra kérte az egyetemet, hogy több konzervatív világnézetű professzort alkalmazzon.

„A Crimson által a Művészetek és Tudományok Karon tanuló megkérdezettek mindössze 1.5 százaléka vallja magát konzervatívnak, vagy „nagyon konzervatívnak”; ehhez képest 83.2 liberálisnak vagy „nagyon liberálisnak”. Ez az éles megosztottság hátráltatja az Egyetemet abban, hogy kiképezze a nemzet jövőbeli vezetőit, emellett elriasztja a már illetve „még nem” karakteresen konzervatív diákokat is az itt tanulástól.” – idézi a Crimson 2018-as felhívását a Washington Examiner.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés