Horst Seehofer: csökken a német rendőrség iránti tisztelet

2020. július 21. 16:18
A német Münchner Merkur interjút készített a német belügyminiszterrel, Horst Seehoferrel. A politikus szerint megengedhetetlen, hogy a polgárok sajnos egyre gyakrabban lépnek fel erőszakosan a rendőri szervekkel szemben.

Az újság egy viszonylag friss tanulmány kapcsán kérdezte Horst Seehofert a Németországban egyre gyakoribb, rendőröket érő erőszakról. Mint ismeretes, több politikus és szakember állította, hogy a német rendőrséget egyfajta intézményi rasszizmus jellemzi, amely lényegében hivatkozási alap volt a testület elleni agresszív cselekedetekre. Seehofer azonban épp a szóban forgó tanulmányra hivatkozva utasította vissza a rendőrség ellen felhozott vádakat, s egyben elfogadhatatlannak nevezett minden, a rendőrség ellen irányuló fizikai támadást.

Az ügyet árnyalja, hogy a közelmúltban emelkedett a hivatalos személy elleni erőszak büntetési tétele Németországban, ezért Seehofer arra kérte a német bírókat, éljenek is a nagyobb büntetési tételek adta lehetőséggel és lépjenek fel szigorúan az ilyen típusú erőszak ellen. 
 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés