Megállapodás! - A költségvetés művészete

2020. július 21. 9:32

Florian Eder
Magyarország megkapta, amit akart – igazából mindent megkapott, amit akart.

"Az EU tető alá hozták »földrengető« tervüket arra vonatkozóan, hogy együttes, 750 milliárd euró keretösszegű hitelfelvétel útján adjanak választ a koronavírus okozta járványra. Az EU új újraindítási alapja 390 milliárd euró készpénzzel és 360 milliárd euró összegű hitellel kapcsolódik az Unió új, hét évre szóló, 1074 milliárd összegű költségvetéséhez.

Angela Merkel német kancellár Emmanuel Macron francia elnökkel adott közös sajtótájékoztatóján »boldogságának« és megkönnyebbülésének adott hangot a megállapodás és annak kapcsán, hogy a tagállami vezetők konszenzusra jutottak.

Úgy tűnik, a jogállamiság kérdése sem igazán zavarja többé a takarékos tagállamokat – általánosságban elmondható, hogy a Tanács egyhangú döntéséhez adok-kapok folyamat vezet. Magyarország megkapta, amit akart – igazából mindent megkapott, amit akart.

A német elnökség ígéretet tett a Magyarország feje felett lebegő 7-es cikkely szerinti fegyelmi eljárás megsürgetésére. »A német soros elnökség felesküdött arra, hogy a hatáskörei által lehetővé tett mértékben előremozdítja a folyamatot« – nyilatkozta Steffen Seibert, a német kormány szóvivője. Megjegyzésképpen: a 7-es cikkely szerinti döntéshez a Tanács egyhangú hozzájárulása szükséges.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Általában kedden szokott bukni. Illetve kedden szokta megkezdeni a rendszeres heti bukását.

Rugalmas elszakadás - 1943

Orbán csak annyira győzött, amennyire kellett. Ilyen jellegű politikai tárgyalásokon senki nem könyvelhet el abszolút győzelmet. Még Merkel, Macron, vagy Rutte sem.

Ennyit a te kétségbeesett magyarázkodásodról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés