Markus Söder: kölcsönösen meg kell ismernünk egymás álláspontját

2020. július 27. 13:32
Markus Söder bajor miniszterelnök interjút adott a Frankfurter Rundschau-nak. A német politikus szerint jogállami kérdésekben leginkább a párbeszéd képes feloldani az EU és a kelet-közép-európai államok közötti vitákat.

A hétvégén magyar vonatkozásokat is tartalmazó interjú jelent meg Markus Söder bajor miniszterelnökkel. A Magyarországra és Lengyelországra vonatkozó jogállamisági kérdés kapcsán a kormányfő szerint a közös európai alapértékeket mindenkinek követnie kell, illetve újfajta párbeszédre van szükség ezekkel az országokkal. Söder szerint a keleti államok és az EU magállamai nem ismerik kellő mértékben egymást, egymás értékeit és szempontjait, ezért is tapasztalható némi feszültség a felek között. 

Söder emellett – mintegy a német adófizetők megnyugtatásaként – hangsúlyozta, Németország valóban jelentős összegekkel járul hozzá a déli államok megsegítéséhez és a közös piac fenntartásához, de mint fogalmazott: „mindez a német nemzet alapvető érdeke”, lévén Németország exportfókuszú gazdasággal rendelkezik. 
 

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés