Miért „hazai pálya” a konzervativizmus az amerikai dolgozók számára?

2020. július 30. 17:30

Patrick J. Deneen
Helyesen értelmezve a konzervatív politika az emberek szándékából, az emberekért  formálódik.

„Az értelmiségi réteg szerint a konzervativizmus az elit ideológiája, amely a vagyon, a státusz és a hatalom megőrzését hivatott biztosítani a tehetősek számára.

A történelmet – ideértve a modernkor történetét is – áttekintve arra juthatunk, hogy a konzervativizmus politikai álláspontként értelmezve nagyon is harmonizál az kevésbé tehetős réteg igényeivel és társadalmi hivatásával. A konzervativizmus politikai kiindulópontként természetes fogékonyságot mutat a stabilitás megőrzésére, továbbá a család, a civil közösségek és az egyház által közvetített értékek védelmére.

Napjainkban a kapitalizmust, a monopóliumokat, a globalizmust, a kozmopolitanizmust és a gazdasági, társadalmi egyenlőtlenségeket illető legélénkebb és intellektualitásukat tekintve nívót közvetítő kritikák többsége nem a baloldal, hanem a konzervatívok legújabb generációinak irányából érkeznek.

Ma a konzervativizmus egyre inkább élvezi a dolgozó réteg támogatását. Ami igazán sürgető az az, hogy a jelenleg uralkodó hamis egalitáriusokat önazonos konzervatív vezetőkre cseréljük, akik tevékenyen védelmezik, támogatják azokat az értékeket, amelyekből mindenki profitálhat, vagyoni vagy társadalmi körülményektől függetlenül.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés