Keresztény kultúrharcot hirdetett a Dán Néppárt politikusa

2020. július 31. 14:40
Morten Messerschmidt interjúban hirdetett keresztény kulturális küzdelmet.

Nagy port kavart nyilatkozatával Morten Messerschmidt, a Dán Néppárt egyik prominens politikusa, amikor a dán Politiken-nek adott interjújában a keresztény kulturális küzdelem mellett érvelt. Egyik fő mondanivalója szerint ugyanis Dániának kizárólag keresztény menekülteket szabadna befogadnia egy esetleges kvótarendszerben, állást foglalva amellett, hogy a Dán Néppártnak vallási értékeken alapuló kulturális harcba kellene bocsátkoznia.

Dánia keresztény – ezt pedig a külvilág számára is nyilvánvalóvá kell tenni – fogalmazott Messerschmidt az interjúban. Ennek megfelelően az ország kultúrpolitikáját, továbbá migrációs, fejlesztési és oktatási politikáját a kereszténység jegyében indokolt meghatározni. 

A dán politikus emellett kifakadt azzal kapcsolatban is, hogy álláspontja szerint az állam szélesebb körű védelemben részesíti például az üldözött muszlimokat, mind azokat, akiket kereszténységük miatt ér érdeksérelem. „Keresztény állam lévén Dánia prioritásai között kell hogy szerepeljen a keresztények védelme és megsegítése” – állítja Messerschmidt, hozzátéve, hogy ez a jogvédelem akár szélesebb körű is lehetne, mint amilyenben egyéb vallások (mint például a iszlám) ma részesülnek.

Messerschmidt egyebek mellett maximálná a Dánia területén megépíthető mecsetek számát, korlátozná az adzánt (imára hívó ének az iszlámban), egyúttal nagyobb hangsúlyt fektetne a keresztény hitoktatásra a dán általános iskolákban.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában