Amerikai igazságügyi miniszter: az Antifa fasiszta taktikák szerint működő bolsevik szervezet

2020. augusztus 10. 16:33
William Barr amerikai igazságügyi miniszter a Fox News-nak adott interjújában fogalmazott meg erős állításokat az Antifáról.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.

Az interjú keretei között az esemény házigazdája, Mark Levin kérdezőként egy, az Antifáról szóló jelentést is beolvasott, amelyben többek között az állt, a mozgalom jól szervezett, gazdagon támogatott, globális eléréssel rendelkező közösség.

A jelentés szerint az Antifa hosszútávon arra törekszik, hogy mind Amerikában, mind pedig „bölcsőjében”, Európában – így különösen Angliában és Németországban – kommunista világrendet állítson fel. A jelentés az Antifa rövidtávú projektjeként a Trump-adminisztráció leváltását jelöli meg. 

Ennek kapcsán Levin idézte a Black Lives Matter-mozgalom egyik társalapítóját, aki kifejezetten állította, hogy a szervezet célja ugyanez (vagyis az elnök hatalmának megfékezése).

A felvetésre reagálva Barr kifejtette, hogy az adminisztráció megbuktatása, mint célkitűzés, annak tükrében nem meglepő, hogy az Antifa forradalmi tevékenységét tekintve fasiszta taktikákkal operáló bolsevik szervezet. Ennek kapcsán Barr megjegyezte azt is, hogy a politikai baloldal a rendszer normáinak szétzilálására törekszik, így szándékegységben van az említett mozgalmakkal.

„Szívesen vennék totális befolyás alá az emberek életet annak érdekében, hogy utópiát hozzanak el mindannyiunk számára. A hatalom akarása az, ami hergeli őket. Nem számítottak Trump győzelmére, ez pedig különös haraggal tölti el őket.” – állítja Barr hozzátéve, hogy az Antifa újfajta városi gerilla harcmodort folytat, pajzsként tartva maga előtt az első alkotmánymódosítást [többek között szólás- és sajtószabadság, gyülekezési jog].

Barr úgy véli, hogy az Antifa rátelepszik a demonstrációkra, provokatőrei munkásságával erőszakot gerjeszt; ebből pedig az következik, hogy az Antifa áll a demonstrációkon tapasztalt magasan szervezett extrémista erőszak hátterében, amiről viszont a mainstream média elmulaszt tudomást venni.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bolsevik taktikákat ismerünk, de mik azok a fasiszta taktikák?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. augusztus 11. 10:41

Az Antifa egy anarchista és nihilista képződmény.

Ne röhögtess már, még bohócnak is csapnivaló vagy.

Ugyanazok, nézz utána, hogyan törtettek a hatalom felé a nácik és a bolsevikok.

Azért relativizálják, mert a második világháborúban a világ a nácikkal szemben a semmivel sem különb kommunisták oldalára állt. A nürnbergi perben a szovjet ügyész szemrebbenés nélkül olvasta a katyini mészárlást a náci vádlottak fejére. Az amerikai, angol és francia ügyészek bólogatása mellett. Nem véletlen, hogy rendszerváltás után is a kommunisták lettek a nyugat kedvencei, mára pedig már a bolsevik felforgatást is elnézik nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés