Hogyan álljunk ellen a totalitárius sodródásnak?

2020. augusztus 17. 17:52

Filippo Giorgianni
Képesnek kell lennünk a baloldal fojtó ellenőrzésétől mentes környezet létrehozásával nevelni a fiatalokat.

"Időnként a kevésbé kiváló filmek is képesek megjósolni a társadalmi-politikai valóságot. Például amikor Sylvester Stallone rendőrt alakított A pusztító című filmben, és néhány évtizednyi hibernáció után egy disztópikus jövőben ébredt fel. Itt minden tökéletesnek és erőszakmentesnek tűnt. A valóságban azonban a rendszer elnyomást alkalmazott a másként gondolkozni vágyók ellen, a végén pedig a rezsim vezetője parancsot ad a periférián élő számkivetettek elpusztítására, mivel úgy gondolta, hogy azok puszta létükkel is veszélyt jelentenek az általa létre hozott rendre.

Ha összehasonlítjuk a valóságot a filmmel, akkor a párhuzamot fedezhetünk fel a jelenleg is folyó eseményekkel (még akkor is, ha azok nem egyeznek meg teljesen). Annyira meg akarjuk szüntetni ugyanis az erőszakot, hogy még a túlkapás miatt becsületüket vesztett rendőröket is lefegyvereznénk. Olyan szigorú nyelvi szabályrendszert vezetünk be, amely büntet azért, ha megsértünk valakit. Sőt, azt is megtiltanánk, hogy túl durva kifejezéseket használjunk. Az egészségügyi ellátást törvény írja elő. A multinacionális cégek óriási konglomerátumokká alakulva végeznek a versennyel. A cél a papírpénz elektronikus tranzakciókkal való helyettesítése, és városaink technológia által történő irányítása chipek segítségével. Ezeket a mikrochipeket néhány évvel ezelőtt még veszélyesnek ítélték egy összeesküvés-elmélet miatt, ma már azonban azt beszélik, hogy a multinacionális vállalatok elektronikus karkötő formájában tervezik ezeket bevezetni az alkalmazottaik körében. A szexualitás átkerül a virtuális térbe, miközben a szaporodás mesterséges úton valósul meg."

(...)

"A jelenlegi harc az oktatás szabadságáért folyik, ahogy azt Rod Dreher The Benedict Option című könyvében is írta. A lényeg azonban az, hogy ne egy adott elmélet mentén, hanem átfogóan oktassunk. Képesnek kell lennünk a baloldal fojtó ellenőrzésétől mentes környezet létrehozásával nevelni a fiatalokat. Ha azok a politikusok, akik azt állítják magukról, hogy valamiféle alternatívát testesítenek meg, továbbra is alábecsülik az információ, az oktatási és gazdasági csatornák szerepét, és el fogják veszíteni a választóikat. Ezért meg kell értetni velük, hogy ha politikával akarnak foglalkozni, akkor a pályafutásuk attól fog függni, hogy képesek-e több csatornát irányítani, vagy csak pusztán a választási kampányra támaszkodni. Fontos arra is felhívni a figyelmet, hogy ezek az emberek az oktatásba is fektessék a pénzüket a nyugati civilizáció történelme és védelme céljából. Azok az ellenzéki pártok pedig, amelyek nem rendelkeznek oktatási intézményekkel, biztos pénzügyi alappal és támogató kapcsolatokkal, el fognak tűnni."

(...)

"Miután egy fiatal bekerül egy állami, vagy akár magánegyetemre, kétségtelenül ki lesz téve a progresszív elméleteknek, ami a nyugati jobboldali pártok lassú ellehetetlenüléséhez vezethet. Ezért nagy felelősség a helyzet súlyosságának a megértése. Habár valószínű, hogy jobboldali politikusokat a jövőben is meg fognak választani, a kormányzásban való szerepvállalásuk csekély lesz, mivel ellenkező nézeteket valló gazdasági és kulturális szervezetek folyamatos támadásokat fognak intézni ellenük.

A nagy politikai gondolkodó, Giovanni Cantoni írta egyszer, hogy „egy alternatíva vagy totális és átfogó, vagy pedig eleve kudarcra van ítélve.” Ha valamikor, most nagy igazság rejlik ebben a mondásban, amikor elértük azt a pontot, ahonnan már nem lehet visszafordulni, mivel a mai idők rendkívül zavarosak és veszélyesek mindenki számára, aki a fősodorhoz képest alternatívát szeretne megvalósítani. Vagyis vagy megszívleljük ezt a tanácsot, vagy arra leszünk kárhoztatva, hogy mi is elvesszünk a kudarcot vallott próbálkozások árnyainak végtelen tengerében. "

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bármilyen hihetetlen, az utóbbi - 2015, a migránsáradat elindulása - öt esztendő legreménykeltőbb fejleménye (a Fidesz 2018-as győzelme mellett!):
a magyarországi Retró Rádió elindulása, és most tessék megnyugodni, benne az új Bochkor...
Miért?
Emberarcú - a mai veszett világ közepette.
Emberarcú, remélem soká, és nem egyelőre...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés