Trump bel-és külföldön harcol az antiszemitizmus ellen

2020. augusztus 31. 19:18

Robert C. O'Brien
Trump elnök beváltani látszik esküjét azzal, hogy – szövetségben Izraellel – nyíltan harcol az antiszemitizmus ellen bel-és külföldön egyaránt.

"Sajnálatos módon, az antiszemitizmus Amerikában és azon kívül is egyre nagyobb tért hódít. A Tel Aviv University keretein belül működő Kantor Centre szerint 2018 óta világszerte mintegy 18 százalékkal növekedett az antiszemita indíttatású támadások száma, ami 2014 óta a legnagyobb mértékű növekedést jelenti.

A Trump-adminisztráció felvette a küzdelmet a gyűlöletkeltő antiszemita nézetek ellen. Amellett, hogy az elnök még 2018 májusában szentesítette a JUST [IGAZSÁG] törvényt, 2019 decemberében történelmi jelentőségű elnöki rendeletben biztosította az amerikai zsidókat arról, hogy az 1964-es polgárjogi törvény IV. címe alatti antidiszkriminációs klauzulájának védelmét élvezik.

Mindemellett az amerikai elnök megbízta Elan Carr különleges küldöttet azzal, hogy monitorozza az antiszemitizmus tendenciáit, és lépjen is fel ellenük, továbbá aláírta a kétpárti „Never Again Education Act”-et [„Soha Többé” Oktatási Törvény] is, ami megteremti a szükséges erőforrásokat az Egyesült Államokban arra vonatkozóan, hogy megfelelő ismereteket lehessen szerezni a holokausztról.
Ahogy ez az elnök nyilatkozatából is kiderül, „az elképzelhetetlen hányattatásokat elszenvedni kényszerült zsidók milliói tiszteletére, Amerika most és mindörökre kinyilvánítja esküjét: Soha többé.”

Trump elnök beváltani látszik esküjét azzal, hogy – szövetségben Izraellel – nyíltan harcol az antiszemitizmus ellen bel-és külföldön egyaránt."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem az EU-ban nem harcol, mert ott a fogalmat se tudják meghatározni:
Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője.
(Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés