Svéd fordulatot hajt végre Európa a koronavírus elleni küzdelemben

2020. október 21. 15:34

Ferdinando Giugliano
A politikusok jogosan féltik az első félévben megtépázott gazdaságot és államháztartást, valamint a korlátozásokba belefáradt lakosságot.

„Európa a koronavírus-járvány felerősödésével küzd, miközben egyre több ország hajt végre svéd fordulatot. A kormányok a várososokban és vidéken kialakuló gócpontok láttán készek szigorúbb intézkedéseket bevezeti – ahogy azt Svédország is teszi –, azonban a tavaszi időszaktól eltérően vonakodnak a társadalmi interakciók túlzott korlátozásától.

A politikusok jogosan féltik az első félévben megtépázott gazdaságot és államháztartást, valamint a korlátozásokba belefáradt lakosságot. A járvány első hullámában alkalmazott országos korlátozások helyett a mostani egy jóval differenciáltabb megközelítés, még úgy is, hogy a szigorúbb intézkedések hatálya alá tartozó városok vezetői igazságtalansággal vádolják a kormányokat. Kérdéses azonban, hogy e megközelítés elejét tudja-e venni a halálozások, illetve a kórházi ellátásban részesülők számának tartós emelkedésének. 

Vasárnap este Olaszország is csatlakozott azon európai államokhoz, ahol nem várhatók a tavaszi korlátozásokhoz hasonló intézkedések. Az olasz kormány úgy döntött, annak ellenére, hogy a kórházi esetek száma folyamatosan növekszik, a bárok és éttermek, valamint a fodrászüzletek és az edzőtermeket nyitva tarthatnak. Franciaországban Emmanuel Macron elnök megígérte, hogy nem lesznek országos korlátozások, helyettük célzott intézkedések várhatók, például Párizs környékén. Spanyolország – a második hullám által leginkább sújtott európai állam – is helyi szigorításokat hozott, így például Madrid környékén kijárási korlátozást vezettek be, de átfogó, országos intézkedések nincsenek.”  
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaja. A svéd példa egyébként le is leplezi ezt a külsőleg nagyon balos, nagyon empatikus, nagy együttérző, vékony mázat. A nagy szabadságban a saját idős polgáraikról gyakorlatilag lemondtak. Ilyen a ballib szociáldarwinizmus.

Érdekes, hogy Magyarországon még mindig nem növekszik a halálozás az átlaghoz képest. De sajnos nem hiszem, hogy még sokáig így lesz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés