Finn EP-képviselő: az EU-nak jelenlegi formájában nincs jövője

2020. október 22. 14:46
Laura Huhtasaari finn jobboldali EP-képviselő szerint a Brexitet követően több uniós tagállam is elhagyhatja az Európai Uniót, amelynek jelenlegi formájában nincs jövője.

Laura Huhtasaari finn jobboldali EP-képviselő (Identitás és Demokrácia) szerint a háttérben egyre több tagállam sorakozik fel a britek mögé, hogy aztán egymást követően hagyják el az Európai Uniót. Szerinte a sorban a hollandok következhetnek, kis lemaradással pedig hazájuk is csatlakozhat.

„Álláspontom szerint az Európai Uniónak jelenlegi formájában nincs jövője, ugyanis az uniós tagállamok nem hajlandóak alávetni magukat a közös gazdasági felelősségvállalásnak, illetve annak a centralizált kormányzati hatalomnak, amelyet az Európai Unió rájuk erőltet.”

– állítja a finn politikus.

Huhtasaari az Európai Unió koronavírus-mentőcsomagját is kritizálta amiatt, mert szerinte az megteremti a lehetőségét annak, hogy az olyan déli államok, mint Olaszország, szabadjára engedjék a költéseiket.

Az euroszkeptikus politikus szerint az Európai Unió mindig is mostohán kezelte a finneket. 

„Sajnos az az uniópárti propaganda, amelyet a fősodratú finn média is átvett, megtette a hatását a finn társadalomra nézve. Ennek megfelelően valószínű, hogy nem mi leszünk az elsők, akik elhagyják az Európai Uniót.”

– nyilatkozta Huhtasaari tegnap az Európai Parlamentben, hozzátéve, hogy ha tippelnie kellene, akkor Hollandia, Dánia vagy Svédország mellett tenné le a garast, akiket azonban mindenképpen követni kellene, és bátorít mindenkit, hogy tegyenek hasonlóan.

Annak kapcsán, hogy Finnország valóban a fukar ötök közé tartozik-e informálisan, Huhtasaari visszautasított minden találgatást, mint ahogy magát a „fukar” jelzővel jellemezett karakterizációt is.

Mindemellett azonban

fontosnak tartja, hogy igenis létrejöjjön északon egy olyan érdekközösség, amely ellenzi azt, hogy a tehetős országok által megtermelt jövedelem Európa más részeire csorogjon át.

„Az a centralizált politikai konglomerátum, amelyet ma Európai Uniónak nevezünk, nem életképes, s meg kellene szűnnie. Az országoknak vissza kellene térniük ahhoz az elképzeléshez, hogy egymástól független államokként diplomácián és gazdasági viszonyrendszereken keresztül rendeződjenek a kontinensen. (…) Van egy álmom. Azt szeretném, hogy minden tagállam végrehajtsa a maga Brexitjét.”

– nyilatkozta a finn politikus, aki szerint Manfred Webernek igaza volt, amikor azt mondta, hogy ha a britek kilépése sikerként könyvelhető el, az az egész Európai Unió végét jelentheti.

Megjegyzésképpen: az öt és fél millió népességszámú Finnország 1995-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, négy évvel később pedig az eurózónához. Laura Huhtasaari az euroszkeptikus képviselőcsoport tagja az Európai Parlamentben, hazájában pedig haladásellenessége és NATO-ellenessége miatt ellentmondásos megítélésű politikus.

A Finnországban működő euroszkeptikus párt (Finnek Pártja, Perussuomalaiset), amelynek Huhtasaari is a tagja, sikerrel folytatott le egy népszavazási kampányt az Európai Unió következő hét évre vonatkozó költségvetési csomagjáról. 

Elemzők szerint egy a költségvetést megtorpedózó népszavazás „rakétacsapásként” hathat az Európai Unió integritására nézve.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tűnik nem minden finn politikus hülyült meg - végleg.

Az EU-t már csak a pénz tartja egyben de lehet már az sem.

Brüsszel retteg a Brexit utáni kavalkádtól.
Ha ez megtörténik, az az EU - értsd ez alatt: az EU-intézmények, bizottság-parlament-bíróság - totális alkalmatlanságának lesz a mindenki számára kézzelfogható bizonyítéka.
Ezek az intézmények a - nevezzük így - hisztero-anarcho-liberális veszettek - birtokába kerültek.
És ez a tény meghatározza a jövőt:
1. Európa őshonos keresztény alapú civilizációja magához tér és egyértelmű honvédő politika mellett teszi le a voksát.
(Amire az esély: úgy kb. 15-20%, azaz nulla.)
2. Európa a totális lezüllés, káosz, állapotába zuhan, amit a sémi ideológiák, vagy Kína, India, nemzetközi Talmud-uralom - megpróbál országok közötti háborús zónává alakítani.

A fukarok nem akarnak fizetni, de mivel ahhoz gyávák, hogy ezt nyíltan felvállalják, ezért azt akarják, hogy mi vétózzuk meg a költségvetést. Ezért folyik ez az egész jogállamisági kutyakomédia Kelet-Európa ellen.

Bent fog mindenki maradni, mert a hős Dobrev kijelenti: csak a testemen keresztül!...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés