Német kormány: a keresztények világszerte rendkívüli nyomás alatt állnak

2020. október 30. 15:00
Közzétette a vallásszabadság globális helyzetéről szóló második jelentését a német szövetségi kormány. A jelentés egyik fő tanulsága, hogy a internetes gyűlöletpropaganda világszerte új szintre emelte a vallásszabadság fenyegetettségét.

Másodszor készített globális körképet a német szövetségi kormány a vallásszabadság helyzetéről. Az elemzés három témakörre fókuszáltan tesz állításokat. A három témakör az istenkáromlás- és vallási konverzió-ellenes törvényeket, a digitális kommunikáció kérdését és az állami képzési lehetőségek kérdését öleli fel. A jelentés ennek megfelelően három kiemelt témakörben elemez 30 kiválasztott országot a 2018 és 2020 közötti időszakra vonatkozóan.

A jelentés általánosságban rögzíti, hogy

a vallásszabadság világszerte egyre nagyobb nyomás alatt áll, amely által különösen a keresztények érintettek,

különösen az internetes gyűlöletpropaganda kártételei által. 

Markus Grübel, a szövetségi kormány vallásszabadságért felelős miniszterének szerint az alapvető jognak számító vallás és meggyőződés szabadsága egy nagyobb korlátok közé szorul azzal, hogy a tárgykört egyre többen relativizálják.

Úgyszintén aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az emberek háromnegyede él olyan országban, amelyben a vallás és meggyőződés szabadsága csorbát szenved.

Ennek megfelelően például erősen sürgető az ujgurok és Kína helyzete kapcsán az ENSZ-hez folyamodni független jelentéstételért, továbbá javasolt a vallásszabadság kérdésében párbeszédet indítani Kína és az Európai Unió között is.

Ezt a jelentés készítői azért is tartják indokoltnak, mert

Kínában több vallási kisebbség érdekei – így  a tibeti buddhistáké illetve a keresztényeké – súlyos mértékben sérülnek. 

Grübel kitér arra is, hogy Irakban, azt követően, hogy az Iszlám Állam széthullott, a vallási közösségekhez tartozó személyek helyzete továbbra is aggasztó. Lassan megy ugyanis az üldöztetéssel fenyegetett emberek hazatelepítése.

Ahogy arra a miniszter is rámutat, abból a másfélmilliós iraki keresztény lakosságból, amelyik 2003-ban még az ország területén élt, ma mindössze 2-300.000 fő él eredeti lakóhelyén – vagyis az iraki keresztények 85 százaléka gyökerét vesztetten kényszerül boldogulni. 

A jelentés legfőbb állításai közé tartozik, hogy

2007 és 2017 között 39-ről 56-ra emelkedett azon országok számra, ahol az emberek ellenséges attitűdöt tapasztalnak a vallással szemben.

Mindemellett pedig 23 országban diszkriminálják vagy üldözik az ateistákat.

A jelentés feltárja továbbá, hogy közel 70 országban vannak hatályban olyan, az emberi jogokat sértő, az istenkáromlásról szóló törvények, amelyek kisebbségek diszkriminációjának és a véleményszabadság korlátozásának ágyaznak meg. Úintén korlátozott több országban is a vallás megválasztásához való jog.

Az internetes gyűlöletbeszéd kapcsán a dokumentum megjegyzi, hogy az súlyos és káros befolyással bír a vallás és meggyőződés szabadságára,

mindemellett alkalmas arra, hogy felerősítse a létező konfliktusokat, mint ahogy erre gyakorta sor is kerül. A jelentés példaként a Rohingya kisebbség elleni közösségi médiában szerte gyűrűző gyűlöletbeszéd esetét említi.

Németországra vonatkozóan releváns állítása a dokumentumnak, hogy noha a vallás és a meggyőződés szabadságát a német alaptörvény garantálja, mégis egyre gyakoribbá válnak az antiszemita és iszlámellenes támadások az országban.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Németországra vonatkozóan releváns: a német alaptörvény garantálja, mégis egyre gyakoribbá válnak az antiszemita és iszlámellenes támadások az országban."
Németországban nő az antiszemitizmus és az iszlámellenesség.
Ennyit tud megállapítani a német kormány 2020 őszén.
És ez a rasszizmus honnan jöhet, értelemszerű következtetéssel?
Nyilvánvalóan CSAK egy irányból: a nem zsidók, a nem muszlimok felől: azok pedig a keresztények.
Azaz: a Németországban erősödő rasszizmusért a német keresztényeket terheli a felelősség.
Ez van.
Már csak annyi a kérdés: Soros embere, Knaus, a Merkel mellé beosztott tárca nélküli miniszter - NEM NÉMET ÁLLAMPOLGÁR - kinek jelent?
Sorosnak, Rothschildnak, CIA-nak, Bilderbergnek?
Ja, ezek ugyanazok, pech ez Németországnak és a német keresztényeknek.

Így állunk.
Csak, hogy legyen beazonosítás alatt, a mozgatóerő.
Ami nem tart örökké, eljön majd az utolsó napja.
És akkor SZFE-s oktatóbajnokoktól Miklósi Gáborokig lehet szemezgetni...

"Gerald Knaus
A Wikipediából, a szabad enciklopédiából

Gerald Knaus (született 1970 [1] ) osztrák társadalomtudós. Társalapítója az agytröszt Európai Stabilitási Kezdeményezésének (ESI).

Knaus született Bramberg am Wildkogel , Ausztria 1970-ben tanult Brüsszel és Bologna .

Karrier [ szerkesztés ]
1999-ben Knaus Szarajevóban megalapította az Európai Stabilitási Kezdeményezést, egy liberális agytrösztöt . Soros George amerikai amerikai milliárdoshoz kapcsolódó szervezetektől kapott támogatást . [2]

2015 óta Knaus nyíltan támogatja Angela Merkel német kancellár migrációs politikáját . [3] 2019-ben Gerd Müller szövetségi gazdasági együttműködésért és fejlesztésért felelős miniszter nevezte ki egy bizottságba, amelynek feladata az elmozdulás és a migráció okainak kezelésére vonatkozó ajánlások kidolgozása. [4]"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés