Politico: Várhelyi Olivér a második legelfoglaltabb uniós biztos

2020. december 3. 11:23
A szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős magyar biztos az elmúlt egy év során háromszor annyi eseményen vett részt, mint a szocialisták egykori csúcsjelöltje, Frans Timmermans.

Tavaly december 1-je óta az uniós biztosok több mint 4.600 bejegyzést tettek közzé nyilvános naptárjukban.  

A politikusok – a Bizottság munkájának átláthatósága érdekében – egy mindenki számára elérhető felületen tüntetik fel megbeszéléseiket, beszédeiket, hivatalos, illetve nem hivatalos eseményeiket.

Sajtótájékoztatókat, illetve interjúkat azonban tartalmaz a naptár. 

A brüsszeli székhelyű online portál a közzétett adatok alapján felállított egy munkaterhet összegző listát, amely a naptárban szereplő bejegyzések alapján rangsorolja az uniós biztosokat. Ebből kiderül, hogy a lett Valdis Dombrovskis gazdasági portfólióval megbízott biztos 385 bejegyzéssel a legelfoglaltabb és legátláthatóbban dolgozó vezető, míg a román, közlekedésért felelős Adina-Ioana Vălean mindösszesen 50 nyilvántartott eseményével a leginaktívabb politikus.  

A magyar uniós biztos, Várhelyi Olivér előkelő helyen végzett: 326 bejegyzésével a második legtöbbet dolgozó uniós biztos.

Ezzel közel háromszor annyi eseményen vett részt az elmúlt esztendőben, mint az európai szocialisták egykori listavezetője, a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztos. Az Európai Bizottság alelnöki pozícióját is birtokoló Frans Timmermans ugyanis 119 bejegyzésével a ranglista utolsó harmadában foglal helyet.

Gergi-Horgos Mátyás  
 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés