Az EU csak józan és észszerű hangokra hallgatva léphet túl a vakcinákat övező tévképzetein

2021. március 22. 13:51

Telegraph View
Szembetűnő az, ahogy Brüsszel Moszkvához hasonlóan irtózik attól, hogy beismerje saját kudarcait.

"A nem választott és felelősségre nem vonható intézmények a történelem során megannyiszor adták jelét azon hajlamuknak, hogy amikor tevékenységüket érdemi kritika éri, menekülnek a felelősségvállalás terhe alól.

(…)

Az EU a Szovjetuniótól eltérően nem tekinthető brutális diktatúrának. Szembetűnő ugyanakkor az, ahogy Brüsszel Moszkvához hasonlóan irtózik attól, hogy beismerje saját kudarcait. Ennek oka, hogy az Európai Unió, saját tévképzeteinek csapdájába kerülve, egyre nehezebben ismeri el hibáit; e tévképzethez ugyanis az a kenetteljes magyarázkodás társul, miszerint az EU mindig annak lehetőségét keresi, hogy mindenkinek megfeleljen.

Ezzel szembesülhettünk a Brexit-tárgyalások alkalmával is.

(…)

Mairead McGuinness, az Európai Unió pénzügyi stabilitásáért felelős biztos a BBC [egyik] műsorában söpört le az asztalról mindenfajta kritikát a vakcinák elosztását illetően; dacára annak is, hogy a folyamat mindenki más számára zavaros. Miközben az Egyesült Királyság már a népesség közel felét beoltotta, a kontinens a legjobb becslések szerint is 10 főből egyet volt képes védetté tenni.

Ez pedig azért probléma, mert a kontinensen egyre több a megbetegedés.

Ahhoz, hogy egy hibát orvosoljunk, először a hiba tényét kell elismerni – mégis, Brüsszel mintha vonakodna így tenni. Az Egyesült Királyság irányába történő vakcinaexport tilalmára vonatkozó botrányos fenyegetések, a szerződésszegő magatartás és a szerzői jogok sérelme csak tovább erősítenek bizonyos benyomásokat.

(...)"

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés