Jogi visszásságokhoz vezet az európai minimálbér

2021. március 24. 10:36

Stefano Mallia
EUobserver
A mi álláspontunk világos: a minimálbér kérdéskörének tagállami hatáskörben kell maradnia.

"Az Európai Bizottság minimálbérről szóló irányelvjavaslata nincs tekintettel a világjárvány által előidézett gazdasági válságra, fennáll annak a veszélye, hogy a javaslat olyan ingoványos jogi keretrendszert hoz létre, amely további megosztottsághoz és egyenlőtlenségekhez vezet Európában.

(…)

Mi, munkaadók egyetértünk abban, hogy nagyobb konvergenciára van szükség a bérek – beleértve a minimálbéreket is – terén, ami hozzájárul a társadalmi és gazdasági kohézió javításához, a nemek közötti bérszakadék megszüntetéséhez, valamint az élet- és munkakörülmények javításához, miközben egyenlő feltételeket biztosít a közös piacon.

De e cél elérésének módjában nincs egyetértés. Nincs szükségünk a felvázolt irányelvre. Sok tagállam egy nem kötelező érvényű javaslatot tudna támogatni, például egy tanácsi ajánlás mellett tenné le a voksát.  

(…)

Az Unió az EU működéséről szóló szerződés 151. és 153. cikke alapján jogi mechanizmusokat dolgozhat ki a munkakörülmények szabályozásához. 

A szerződés előírja, hogy a 153. cikk rendelkezései nem alkalmazhatók a fizetésekre. Létezik olyan uniós ítélkezési gyakorlat és irányelv, melyek a fizetés kérdését kulcsfontosságú munkakörülményként kezelik.

A jelen irányelvjavaslat körül zajló heves vitában egyértelmű, hogy eltérő vélemények vannak arról, hogy ez a helyes megközelítés vagy sem.

(…)

Határozott véleményünk, hogy a Bizottság javaslata ellentmond a Szerződés tartalmának és szellemének, mely védi a bérrel és a kollektív bértárgyalásokkal kapcsolatos nemzeti hatásköröket.

Ahogy azt a Bizottság a javasolt intézkedéseket ismertető feljegyzésében kijelentette, a kiterjedt kollektív bértárgyalási lefedettséggel rendelkező tagállamok jobb eredményeket érnek el, hiszen magasabb bérekkel és kevesebb alacsony fizetésű munkavállalóval rendelkeznek, mint más tagállamok. 

(…)

Nyilvánvaló, hogy a minimálbérről szóló uniós irányelv aláássa a kollektív bértárgyalási mechanizmusokat, elsősorban azokban az országokban, ahol a minimálbér felső határát kollektív szerződések rögzítik.

Az európai minimálbér szintén negatív hatással lehet a foglalkoztatásra, különösen a fiatalok és az alacsony képzettségű munkavállalók esetében, és súlyosbíthatja a visszaéléséket, ami számos alacsony bérű munkavállalót az illegalitás felé terelhet. 

A be nem jelentett munkavállalás tisztességtelen versenyhez vezet, rombolja a szociális rendszert és az adórendszert, és aláássa a munkavállalók jogait, beleértve a tisztességes munkakörülményekhez és a minimálbérhez való jogot. 

(…)

A kkv-szektor pénzügyi helyzete a gazdasági válság hatására instabillá vált, sok vállalat a csőd szélén áll. 

A helyzet nagyon súlyos, és ezért minden új szabályozást mérlegelni kell a bevezetés előtt.

Az egyik legfontosabb kérdés, amit most fel kell tenni az az, hogy vajon az új irányelv elősegíti-e a gazdasági fellendülést, vagy inkább csak visszatartó hatása lesz.

A mi álláspontunk világos: a minimálbér kérdéskörének tagállami hatáskörben kell maradnia." 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés