Joe Biden legrosszabb formáját éli

2021. április 9. 15:51

Holman W. Jenkins Jr.
Nem kell, hogy bárki higgyen Donald Trump értékítéletének, de legalább mindenki tudhatta, hogy képes felfogni azt, ami körülötte történik.

„(...)

Meggyőző volt számomra Charles Blow írását olvasni a The New York Timesban. Esszéjében Blow azt fejtegette, hogy a Biden-adminisztráció politikai harcából a faji egyenlőtlenségek ellen lényegében már nincs olyan sok hátra: „ha a spanyolajkú és ázsiai szavazók úgy szavaztak volna, mint ahogy ma szavaznának – az egyes kisebbségek egyharmada szavazott Trumpra – összesített pártpreferenciáikból az következne, hogy a Demokrata Párt többé nem számíthat a feketék szavazataira.” Nem véletlenül írja ezt Blow.

De egy másik óra is ketyeg Biden számára, aki minden bizonnyal egyciklusos elnök lesz; a történelmi tanulságok azt mutatják, hogy a demokraták szűk többsége a kongresszusban nem éli túl a ciklusközi választást.

Ugyanakkor még ennek ellenére sem tudja senki megmagyarázni nekem azt, hogy Biden miért adja kölcsön az elnökségét demokratikus képviselettel nem rendelkező aktivista csoportok számára, hogy egy olyan politikai agendát kövessen, amire nincs is mandátuma. Ennyit a mérsékelt és méltóságteljes (...) elnökségről.

Meglehet hogy Bidennek valamiféle woke megvilágosodásban volt része. De az is lehet, hogy egy korlátozott lehetőségekkel bíró férfit látunk, aki még mindig nem ocsúdott fel abból, ahogy Kamala Harris kijátszotta ellene a „fehér kártyát” a 2020-as kampány idején.

(…)

De vegyük például azokat a minapi és igen nevetséges pontatlanságokat, amelyeket az elnök Georgia új választási törvénye kapcsán mondott. Úgy tűnt, mintha Biden értelmezés nélkül csak átfutotta volna azt a szöveget, amelyet bizonyára más írt meg számára, mindenki számára egyértelművé téve, hogy Biden épp egy olyan agenda eszköze, amelyet ő maga sem ért túlságosan.

Nem kell, hogy bárki higgyen Donald Trump értékítéletének, de legalább mindenki tudhatta, hogy képes felfogni azt, ami körülötte történik, mint ahogy képes volt arra is, hogy próbára tegye magában a tanácsadói köréből érkező tanácsok jóhiszemű mivoltát.

(…)

2020-ban a hetvennégymillióan szavaztak a republikánusok jelöltjére, a párt képviselői újabb pozíciókat szereztek a Képviselőházban és megbénították a Demokratákat a Szenátusban. Sok olyan államban, ahol Biden nyert elnökjelöltként, republikánus képviselőjelöltek szereztek mandátumot.

(…)

Meglehet, hogy Biden egy átlagos nyolcvanéves férfihez képest jól tartja magát, de ez nem jelenti azt, hogy képes megzabolázni azokat az erőket, amelyek őt a Fehér Házba követték. Biden nem küzdött meg a jelöltségért úgy, ahogy azt Barack Obama vagy Donald Trump tette. A jelöltség egyszerűen csak megtalálta őt.

(…)

A modern baloldal csak azért a faji egyenlőség és az identitáspolitika megszállottja, mert mindössze ennyinek köszönhetik azt, hogy progresszívnek nevezhetik magukat. Minden más tekintetben annak az elitnek a reakciós utódjai, amelyet a New Deal és a 2. világháború képezett meg.

(...)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a fotón Steve Bannon van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés