Gendernonszensz miatt perli egy dolgozó az Audit

2021. április 12. 15:18

Josef Kraus
A „pinkwashing” nagyon is kurrens jelenség, amely által egy cég magát „sokkal sokszínűbbnek” akarja mutatni, mint amilyen valójában.

„Egyre több német cég enged a gender ideológia diktátumainak, jóllehet ennél fontosabb feladataik is lennének; (...) például, hogy a koronavírus-járványra, vagy a német kormány ipartalanítására reagáljanak.

Ez a fajta a genderkurzus által közvetített „rózsaszín” Marxizmus irányába közölt megadó magatartás valószínűleg nem több mint alibi (…) a cégek számára arra, hogy elkendőzzék: valójában nem alkalmaznak, illetve jelölnek ki vezetőnek elég nőt pusztán a jelentkezők kvalifikációs hiányosságai miatt. 

A „pinkwashing” tehát nagyon is kurrens jelenség, amely által egy cég magát „sokkal sokszínűbbnek” akarja mutatni, mint amilyen valójában. 

(…)

Az Audi humánerőforrás-igazgatója Sabine Maaßen úgy fogalmazott, hogy a genderérzékeny nyelvezet a tiszteleten és a diverzitás, továbbá a diszkrimináció ellen való fellépés iránti nyitottságon alapul.

(…)

Az Audi üzemi tanácsa 2017-ben elkötelezte magát a cég diverzitáskartája mellett (Charta der Vielfalt). Az ebben foglalt kötelezettségvállalások belső és külső intézkedések útján biztosítják, hogy a sokszínűség és a befogadó környezet a cég működése kapcsán érvényesül.

(…)

Most pedig a cég egy meg nem nevezett munkavállalója pert indított az Audi „csendőrsége” ellen. Ügyvédei (…) azt a tájékoztatást adták, hogy ügyfelük a VW több bizottságában is aktív szerepet vállal, ennek megfelelően folyamatos kapcsolatban és egyeztetésben áll az Audi AG alkalmazottaival. Éppen ezért a fenti gendernonszensz közvetlenül befolyásolja őt, épp ezért az érintettsége is igazolható ahhoz, hogy jogvédelmet kapjon.

(…)

A német tőzsdén kereskedhető 30 legnagyobb német vállalat (DAX) közül 16 a genderkurzus nyelvezetét ösztönzi. (...) 10-ből 5 DAX-cég pedig egyenesen rögzíti azt, hogy kötelező a lehető legtöbb esetben a gendersemleges kifejezésmódot használni. (...)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés