Gendernonszensz miatt perli egy dolgozó az Audit

2021. április 12. 15:18

A „pinkwashing” nagyon is kurrens jelenség, amely által egy cég magát „sokkal sokszínűbbnek” akarja mutatni, mint amilyen valójában.

2021. április 12. 15:18
Josef Kraus

„Egyre több német cég enged a gender ideológia diktátumainak, jóllehet ennél fontosabb feladataik is lennének; (...) például, hogy a koronavírus-járványra, vagy a német kormány ipartalanítására reagáljanak.

Ez a fajta a genderkurzus által közvetített „rózsaszín” Marxizmus irányába közölt megadó magatartás valószínűleg nem több mint alibi (…) a cégek számára arra, hogy elkendőzzék: valójában nem alkalmaznak, illetve jelölnek ki vezetőnek elég nőt pusztán a jelentkezők kvalifikációs hiányosságai miatt. 

A „pinkwashing” tehát nagyon is kurrens jelenség, amely által egy cég magát „sokkal sokszínűbbnek” akarja mutatni, mint amilyen valójában. 

(…)

Az Audi humánerőforrás-igazgatója Sabine Maaßen úgy fogalmazott, hogy a genderérzékeny nyelvezet a tiszteleten és a diverzitás, továbbá a diszkrimináció ellen való fellépés iránti nyitottságon alapul.

(…)

Az Audi üzemi tanácsa 2017-ben elkötelezte magát a cég diverzitáskartája mellett (Charta der Vielfalt). Az ebben foglalt kötelezettségvállalások belső és külső intézkedések útján biztosítják, hogy a sokszínűség és a befogadó környezet a cég működése kapcsán érvényesül.

(…)

Most pedig a cég egy meg nem nevezett munkavállalója pert indított az Audi „csendőrsége” ellen. Ügyvédei (…) azt a tájékoztatást adták, hogy ügyfelük a VW több bizottságában is aktív szerepet vállal, ennek megfelelően folyamatos kapcsolatban és egyeztetésben áll az Audi AG alkalmazottaival. Éppen ezért a fenti gendernonszensz közvetlenül befolyásolja őt, épp ezért az érintettsége is igazolható ahhoz, hogy jogvédelmet kapjon.

(…)

A német tőzsdén kereskedhető 30 legnagyobb német vállalat (DAX) közül 16 a genderkurzus nyelvezetét ösztönzi. (...) 10-ből 5 DAX-cég pedig egyenesen rögzíti azt, hogy kötelező a lehető legtöbb esetben a gendersemleges kifejezésmódot használni. (...)”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. május 06. 22:14
Bosevík típusú kontraszelekció.
Knerten
2021. április 30. 14:42
Internetet, telefont se nagyon használj... (Deutsche Telekom, T-Systems...)
orion
2021. április 30. 14:42
Ha így megy tovább, átállhatunk az önellátásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik