Magánbeszélgetései felett a demokraták rendelkeznek majd

2021. július 14. 11:39

Tucker Carlson
A Demokrata Párt tervei szerint cenzúrázna mindennemű "vakcinák körüli dezinformációt"; bármit, amit az ember magánbeszélgetésben a telefonján fogad.

"Tavaly márciusban, a koronavírushoz köthető esetszámok drasztikus növekedésével együtt, az USA-beli Szilícium-völgy médiamoguljai washingtoni hivatalnokokkal együttműködve dolgozták ki annak kereteit, hogy meghatározzák, hogy mennyit tudhat a közvélemény az egyre terjedő halálos járványról.

(…)

A Twitter és a Google minden olyan posztot eltávolított, amely eltért a hivatalos washingtoni iránymutatástól. Többször is megtörtént, hogy valahányszor egy élvonalbeli orvos tudományosan megalapozott (…) és potenciálisan létfontosságú szakvéleményt fogalmazott meg, e nyilatkozat a cenzúra áldozatául esett. Soha nem kértek ezért bocsánatot, és talán soha nem is fognak.

A történészek ezt bizonyosan vizsgálni fogjak. A koronavírus korai időszaka minden valószínűség szerint úgy vonulnak majd be a történelembe, mint fordulópont társadalmunk számára - egy az alapvető szabadságjogaink elleni precedens nélküli akcióként, amelyet eleinte csak nagyon kevés ember észlelt.

A közismert beszélő fejek és a libertárius agytrösztök biztosítottak mindenkit arról, hogy ez nem is akkora ügy. Monopolhelyzetben lévő lelketlen médiamultik alapvető egészségügyi információkat cenzúráznak? Semmi gond. Így működik a szabad piac. Ha nem tetszik, alapíts meg saját Google-ödet. (…) És egyébként is, magánban még mindig azt csinálhatsz, amit akarsz. Még mindig szabad vagy. Nem az a helyzet, mint Észak-Koreában. Szóval nyugodj meg kis összeesküvés-hívő. (…) Legtöbbünk engedett, kötelességtudóan lenyugodott és ment vissza Netflixet nézni.

Nem kellett volna. Ma megtudtuk, hogy a Biden-adminisztráció azt fontolgatja, hogy a cenzúrát a privát beszélgetésekre is kiterjesszék. Nem mondhatod ki írásban, nem olvashatod azt a telefonodon, amit akarsz, mert a Demokrata Párt rendelkezni kíván a telefonjainkba áramló adatok felett – és minden jel arra utal, hogy erre meg is van a lehetősége. Semmi olyan nem juthat el a telefonjainkig, ami a kormányzati intézkedéseket megkérdőjelezné. 

A POLITICO szerint – és most kapaszkodjanak meg, mert szó szerinti fordítás következik – »Biden szövetségesei, ideértve a Demokrata Pártot [Democratic National Committee] azt tervezi, hogy a mostaninál is agresszívabban promotálja a tényfeltárók tevékenységét; együttműködést tervez az SMS-szolgáltatókkal annak érdekében, hogy irtsa a vakcinák körüli dezinformációt, amely a közösségi média felületein és szöveges üzenetek útján terjed.«

(…)

Újra elmondjuk, mert ez egy olyan mondat, amelyről senki sem gondolta volna korábban hogy angolul leírják: A Demokrata Párt tervei szerint cenzúrázna mindennemű »vakcinák körüli dezinformációt«; bármit, amit az ember magánbeszélgetésben a telefonján fogad."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés