A tömeges migráció pont képes térdre kényszeríteni Európát

2021. augusztus 31. 09:35

A migráció kudarcos kezelése már korábban is kényszerített térdre birodalmakat.

2021. augusztus 31. 09:35
Andreas Kluth

"2015 nem ismétlődhet meg – hangzik a visszatérő refrén az Európai Unió politikusai részéről, miközben szemük láttára egy humanitárius katasztrófa bontakozik ki épp Afganisztánban, amelynek várhatóan előbb utóbb újabb tömeges migráció lesz az eredménye.

Az európai politikusok sorában ott vannak Németország szeptember 26-ai választásokért izguló kancellárjelöltjei, ott van az afganisztáni menekültek visszautasításáról már határozatot hozó Sebastian Kurz osztrák kancellár, de ott van Emmanuel Macron francia elnöke is, aki „robosztus választ” követel mindenfajta új bevándorlási folyamatra.

A sort gyarapítják annak a Litvániának és Lengyelországnak a vezetői is, amelyek már most fizikai határzárat építenek Fehéroroszországgal közös határaikra annak érdekében, hogy kint tartsák a menekülteket. 

(…)

Lukasenka és Erdogan megértette, hogy a migráció egyfajta humanitárius és geopolitikai dinamitként, vagyis fegyverként is használható az Európai Unió ellen, amely bármely bombánál pusztítóbban szólhat. 

(…)

Ez 2015 öröksége, amikor egy év leforgása alatt milliós nagyságrendben érték el férfiak, nők és gyermekek (…) Európát. 

(…)

Amit »2015« nem tanított meg az EU-nak az az, hogy nem sarkallta a döntéshozókat arra, hogy érdemben vizsgálják felül a blokk migrációs szabályait, amelyek még mindig jelentős mértékben a rosszul teljesítő „Dublin-rendszeren” alapulnak. 

(…)

Ennek eredménye, hogy a perifériákon lévő uniós tagállamok – Spanyolország, Olaszország, Máltát és Görögország (…), továbbá potenciálisan Lettország, Litvánia és Lengyelország – csak magára számíthat. Vezetőik azon furcsa dilemmával szembesülnek, hogy vagy befogadják a migránsokat, megadva ezzel a lehetőségét annak, hogy még többet bátorítsanak a vándorlásra, vagy erőszakkal toloncolják őket vissza, ahogy azt Görögország teszi az Égei-tengeren.

(…)

A migráció kudarcos kezelése már korábban is kényszerített térdre birodalmakat. (…) Csak az anekdoták szintjén beszélnek arról, hogy Rómát hirtelen, a semmiből jött barbárok özönlötték el. Valójában közép-ázsiai hatalmi zavargások és egy klímaválság (ismerős?) okozták azt, hogy vandálok, vizigótok, keleti gótok, (…) és más népek tömeges vándorlásba kezdtek. (…) A Nyugat-Római Birodalom képtelen volt arra, hogy kívül tartsa őket, de integrálni sem tudta ezeket a népcsoportokat. A Birodalom önálló egységként fokozatos hanyatlásnak indult, hogy aztán később össze is omoljon."

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nikonos
2021. október 04. 17:15
Andreas Kluth tűnjön el a picsába villámsebesen.
Nyugati Ádám
2021. szeptember 21. 23:52
Senki ne áltassa magát. Amíg nincs éles fegyverhasználat, addig jönni fognak, mert ők kizárólag az erőből értenek, és nincs veszteni valójuk, de sokat nyerhetnek. Nekik, még a börtön is egy lehetőség arra, hogy ne éhezzenek és ne gyógyítható betegség miatt haljanak meg. Axióma, hogy amit nem tudsz megvédeni, az nem a tiéd. Az EU nem az európai lakosoké, hanem azoké, akik a tőkét és az információt birtokolják. Ők nem engedik a fegyverhasználatot, mert nekik szükségük van lumpenproletárokra. Az underklass feletti társadalmi rétegek pedig, ha hisznek a politikai vezetőknek, kénytelenek lesznek lefelé asszimilálódni, vagy elpusztulnak. Aki ezt nem hiszi el, az még a naivnál is naivabb.
istvanpeter
2021. szeptember 21. 12:02
Hát pont az a cél és az egész játék ara megy ki, hogy az Európába érkező iszlám muszlim és más tömegek teljesen lenyomják a fehér kultúrát és a fehér emberi közösségeket. A férfiakat majd kivégzik, a nőket pedig ágyasként használják.
catalina9
2021. szeptember 21. 12:01
A tömeges migráció pont képes térdre kényszeríteni Európát" ez a cél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik