A Demokraták Trump felelősségre vonásával átkozták el Bident

2021. szeptember 06. 15:55

Ha egy telefonhívás egy elnök távozásához vezethet, akkor egyre érdekesebb fejlemények várhatók.

2021. szeptember 06. 15:55
Stephen L. Miller

"Joe Biden hivatalosan is áldozatává vált azon új szabályoknak, amelyek mostantól minden Demokrata elnököt sújthatnak. Ez a párt azon kérlelhetetlen törekvésének köszönhető, hogy mindenképpen tilóba tegye Donald Trump nyakát a 2020-as választás előtt.

Sem Biden, sem pedig a Demokraták nem fognak örülni annak, ahová ezen új szabályok alkalmazása vezethet, ha egyszer – minden valószínűség szerint 2023 korai hónapjaiban – a Republikánusok visszaveszik a Képviselőházat.
Kanyarodjunk vissza egy pillanatra, és emlékezzünk csak vissza arra az időre, amikor Donald Trump első impeachment-eljárását [közjogi felelősségre vonását] egy független oknyomozó elmondásaira alapozták, aki egy Trump elnök és az ukrán államfő Vlagyimir Zelenszkij  közötti telefonhívásról értesítette Adam Schiff képviselőt. (…) Erről harsogott a CNN, hogy aztán elegendő információul szolgáljon a Demokraták számára, hogy Trump közjogi felelősségre vonását kezdeményezzék.

(…)

A múlt héten a Reuters arról tudósított, hogy a birtokukba került egy Biden elnök és a korábbi, a hívás időpontjában még hivatalban lévő afgán államfő, Asráf Gáni közötti beszélgetés. Ebben Biden nyomást gyakorolt afgán kollégájára, hogy sugallja azt a közvélemény számára, hogy képes féken tartani a talibánt. Minden jel arra utalt, hogy Biden ettől tette függővé Amerika további légi támogatását Gáni számára.

(…)

Nyilvánvaló, hogy az elnök attól tette függővé az USA katonai támogatását, hogy Gáni változtat-e politikai kommunikációján, még annak ellenére is, hogy Biden tudott azokról a körülményekről, amelyek biztossá tették azt, hogy lehetetlent kér. (…) Mindent összevetve ez vezetett a kabuli reptéren tapasztalható katasztrofális szituáció kialakulásához, amelynek következtében több afgán is lezuhant az épp felszállófélben lévő repülőgépekről, továbbá 13 amerikai katona is életét vesztette az ottani terrortámadásban.
A nemzetközi segítségnyújtás és a katonai közreműködés elnöki szívességhez való kötése okozta Donald Trump közjogi felelősségre vonását. Most ugyanez okozhatná Bidenét is a Képviselőházban (…). 

(…)

A Demokratáknak együtt kell élniük tetteik következményeivel (…).

Ha Bident amiatt a telefonhívás, pontosabban 13 amerikai elkerülhető halála (2011 óta ez a legmagasabb szám Afganisztánban) miatt vonják majd felelősségre, a pártja, s házi médiája minden bizonnyal koholt vádakra, politikai zsonglőrködésre hivatkozik majd. Nem mondhatják azonban azt, hogy senki sem szólt nekik előre."

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2021. szeptember 30. 21:36
Kár felébreszteni az öregembert.
figyelő4322
2021. szeptember 27. 23:46
Így van, ez jó összefoglalása a tavalyi választási cirkusznak! Viszont ahogy írtam is, ezzel a Demokrata vezetőség kiengedte a szellemet a palackból. Ezt ők is pontosan tudták, és azt is, hogy ez visszafelé is elfog "sülni," de ezzel nem is törődtek! Ugyanis Trumpot hihetetlenül gyűlölték, az útjukban volt, és eltávolítása érdekében BÁRMIRE hajlandók voltak!
figyelő4322
2021. szeptember 27. 23:46
A DemonCrap párt kinyitotta a palackot, és a "Szellem" kirepült. Visszatuszkolni nem tudják, mert nem lehetséges! A két nagy párt viszonyára is van egy régi, jó magyar közmondás: "amilyen az Adjonisten, olyan lesz a Fogadjisten! Ha a Republikánus politikusoknak van eszük, megvárják, hogy Biden "eltűnjön," vagyis lemondjon, esetleg a hivatalban levő kormány megfossza hatalmától. Attól kezdve minden szem a Kamalára szegül, és jöhet az impeachment... Az igaz, hogy ebben benne van a jövő évi választások eredménye, vagyis hogy a GOP (Grand Old Party,) vagyis a Republikánus párt átvagye a hatalmat a Képviselőházban. Azután jöhet az "impeachment," vagyis a vádemelés... A Szenátus összetétele ebből a szempontból nem is számít, hiszen az kb. 99%, hogy az elnököt NEM FOGJA megfosztani az állásától! Ugyanúgy, ahogy Trumpot sem rúgták ki az elnökségből... Az egész csak egy nagy cirkusz, igazi jelentősége nincs is, csak tömény politika!
balbako_
2021. szeptember 27. 23:45
Ezt a sok törvénytelenséget, aljasságot nem úszhatja meg még akkor sem, ha kimutatják, hogy nem beszámítható. De akkor meg azokat kell sittre vágni, akik visszaéltek egy idióta nevében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik