A Demokraták Trump felelősségre vonásával átkozták el Bident

2021. szeptember 6. 15:55

Stephen L. Miller
The Spectator
Ha egy telefonhívás egy elnök távozásához vezethet, akkor egyre érdekesebb fejlemények várhatók.

"Joe Biden hivatalosan is áldozatává vált azon új szabályoknak, amelyek mostantól minden Demokrata elnököt sújthatnak. Ez a párt azon kérlelhetetlen törekvésének köszönhető, hogy mindenképpen tilóba tegye Donald Trump nyakát a 2020-as választás előtt.

Sem Biden, sem pedig a Demokraták nem fognak örülni annak, ahová ezen új szabályok alkalmazása vezethet, ha egyszer – minden valószínűség szerint 2023 korai hónapjaiban – a Republikánusok visszaveszik a Képviselőházat.
Kanyarodjunk vissza egy pillanatra, és emlékezzünk csak vissza arra az időre, amikor Donald Trump első impeachment-eljárását [közjogi felelősségre vonását] egy független oknyomozó elmondásaira alapozták, aki egy Trump elnök és az ukrán államfő Vlagyimir Zelenszkij  közötti telefonhívásról értesítette Adam Schiff képviselőt. (…) Erről harsogott a CNN, hogy aztán elegendő információul szolgáljon a Demokraták számára, hogy Trump közjogi felelősségre vonását kezdeményezzék.

(…)

A múlt héten a Reuters arról tudósított, hogy a birtokukba került egy Biden elnök és a korábbi, a hívás időpontjában még hivatalban lévő afgán államfő, Asráf Gáni közötti beszélgetés. Ebben Biden nyomást gyakorolt afgán kollégájára, hogy sugallja azt a közvélemény számára, hogy képes féken tartani a talibánt. Minden jel arra utalt, hogy Biden ettől tette függővé Amerika további légi támogatását Gáni számára.

(…)

Nyilvánvaló, hogy az elnök attól tette függővé az USA katonai támogatását, hogy Gáni változtat-e politikai kommunikációján, még annak ellenére is, hogy Biden tudott azokról a körülményekről, amelyek biztossá tették azt, hogy lehetetlent kér. (…) Mindent összevetve ez vezetett a kabuli reptéren tapasztalható katasztrofális szituáció kialakulásához, amelynek következtében több afgán is lezuhant az épp felszállófélben lévő repülőgépekről, továbbá 13 amerikai katona is életét vesztette az ottani terrortámadásban.
A nemzetközi segítségnyújtás és a katonai közreműködés elnöki szívességhez való kötése okozta Donald Trump közjogi felelősségre vonását. Most ugyanez okozhatná Bidenét is a Képviselőházban (…). 

(…)

A Demokratáknak együtt kell élniük tetteik következményeivel (…).

Ha Bident amiatt a telefonhívás, pontosabban 13 amerikai elkerülhető halála (2011 óta ez a legmagasabb szám Afganisztánban) miatt vonják majd felelősségre, a pártja, s házi médiája minden bizonnyal koholt vádakra, politikai zsonglőrködésre hivatkozik majd. Nem mondhatják azonban azt, hogy senki sem szólt nekik előre."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már el is felejtette az egészet. Milyen Afganisztán? Tudsz te erről, Kama.... Kamu... izé kicsim?

Valódi Kabaré az "Amerikai demokrácia", tragiparódia...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés