A zsidó élet virágzik Budapesten

2021. szeptember 20. 13:20

Azon álhírek ellenére, amelyeket Orbán Viktor állítólagos antiszemita kormányáról terjesztenek.

2021. szeptember 20. 13:20
Mathias Rüb

„Hosszas felújítási munkákat követően (…) két zsinagógát nyitottak újra meg Budapesten. Mikor Shul megnyitott, több száz ortodox zsidó járt örömtáncot a Vörösmarty utcában.

A budapesti zsidók biztonságban érzik magukat, kipát és kaftánt viselnek. Sokkal nagyobb biztonságban, mint ahogy ezt Párizsban vagy Berlinben tehetnék. Yakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti konzervatív kormányát méltatja a zsidó intézmények újbóli fejlesztése miatt. A kormány és a zsidó közösség közötti viszony jó – állítja a diplomata.

Orbán és emberei kemény propagandaharcot folytatnak a magyar származású milliárdos Soros Györggyel és követőivel szemben a média fősodrában. A harc Magyarország lelkéről és Európa jövőjéről szól.

Orbán, a jobboldali-konzervatív politikus erős nemzetállamokat akar egy a továbbiakban nem agresszorként fellépő Európai Unióban. A balliberális filantróp Soros egy egyre szorosabban integrált Európai Uniót szeretne, benne gyenge nemzetállamokkal.

Orbán ellenzi a Magyarországra és az Európába irányuló, főként muszlim migrációt. Soros a többvallású és multikulturális közösség híve.

A budapesti zsidók addig vannak biztonságban, amíg az ország a magyar kálvinista Orbán világnézete és akarata szerint formálódik, legfőképp tömeges muszlim bevándorlás nélkül. Ha Magyarországot a magyar-amerikai zsidó Soros víziója szerint építik újjá, a most szabadon virágzó budapesti zsidó közélet hamar véget érhet. 

Mi közös Orbánban és Sorosban?

Egyikük sem antiszemita. Egyiküket azonban mégis rendszeresen ez a vád éri.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mars-lakó
2021. október 27. 20:48
A zsidó szellem végletesen evilág iránt orientált. A messiásvárásuk, a Messiás által eljövendő tökéletes világa is evilági valóság a hitük szerint. Mondhatnánk azt is, hogy a messiásvárásuk utópista vágyakozás egy tökéletes világ iránt. Ha kivonjuk a képletből Jahvét és a Messiást, akkor színtiszta baloldali ideológia marad ránk. Egy tökéletes evilág akár már holnap. A messianisztikus zsidó szellem zsigerileg baloldali bállítottságú. A kivételek csak erősítik ezt a szabályt.
22-es csapdája
2021. október 23. 20:18
Persze, persze. Az sem egy normális ember, aki XX. századi fogalmakkal akar leírni egy XIX. századi történést. Persze, akár el is játszahtunk a módszereddel: "kultúraközi konfliktusok már csak ilyenek. Nem sokan szeretik az uzsorázást, a nyerészkedést. Meg azokat a rendszereket sem, amelyek modernnek maszkírozva ennek adnak teret." Na, elég modern a megközelítésem? Amúgy, ezért nem kell diszpórázni, meg keveredni. Mindenki ott marad a seggén, ahol a kultúrája kialakult és adaptív, hasznos, elfogadott, ismert - vagy ha elvándorol, alkalmazkodik az őshonosokhoz. Ez ennyire egyszerű.
catalina9
2021. október 23. 20:17
Azért volt olyan sok kommunista, hogy ezt a maradi, mucsaji társadalom végre egy kicsit föl legyen zárkóztatva." nocsak és a kommunista zsidók "felzárkóztatták" talán? szerintem egészen másról van szó baruch elvtárs.. "Ezt valószínűleg nem okos dolog kimondani az Egyesült Államokban, de a bolsevik mozgalmat ma is, mint kezdete óta mindig, orosz zsidók irányítják és ellenőrzik, a legbecstelenebb típusból" (Schuyler százados, az amerikai katonai hírszerzés tisztjének jelentéséből, 1919. június 9-én, ..)
22-es csapdája
2021. október 23. 20:17
Ez nagyon szar érv. Ezt a magatartást "legitimálja" a zsidók részéről a holokauszt, tudnak rá hivatkozni, hogy "azért csináltuk mindezt, hogy ne ismétlődhessen meg a vészkorszak". Arról beszéljünk, 1919-ben miért rontottak rá a nemzetre a Galilei-kör, a szabadkőművesek, meg a népbiztosok formájában? Annak semmi előzménye, semmi indoka nem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik