A zsidó élet virágzik Budapesten

2021. szeptember 20. 13:20

Mathias Rüb
Die Weltwoche
Azon álhírek ellenére, amelyeket Orbán Viktor állítólagos antiszemita kormányáról terjesztenek.

„Hosszas felújítási munkákat követően (…) két zsinagógát nyitottak újra meg Budapesten. Mikor Shul megnyitott, több száz ortodox zsidó járt örömtáncot a Vörösmarty utcában.

A budapesti zsidók biztonságban érzik magukat, kipát és kaftánt viselnek. Sokkal nagyobb biztonságban, mint ahogy ezt Párizsban vagy Berlinben tehetnék. Yakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti konzervatív kormányát méltatja a zsidó intézmények újbóli fejlesztése miatt. A kormány és a zsidó közösség közötti viszony jó – állítja a diplomata.

Orbán és emberei kemény propagandaharcot folytatnak a magyar származású milliárdos Soros Györggyel és követőivel szemben a média fősodrában. A harc Magyarország lelkéről és Európa jövőjéről szól.

Orbán, a jobboldali-konzervatív politikus erős nemzetállamokat akar egy a továbbiakban nem agresszorként fellépő Európai Unióban. A balliberális filantróp Soros egy egyre szorosabban integrált Európai Uniót szeretne, benne gyenge nemzetállamokkal.

Orbán ellenzi a Magyarországra és az Európába irányuló, főként muszlim migrációt. Soros a többvallású és multikulturális közösség híve.

A budapesti zsidók addig vannak biztonságban, amíg az ország a magyar kálvinista Orbán világnézete és akarata szerint formálódik, legfőképp tömeges muszlim bevándorlás nélkül. Ha Magyarországot a magyar-amerikai zsidó Soros víziója szerint építik újjá, a most szabadon virágzó budapesti zsidó közélet hamar véget érhet. 

Mi közös Orbánban és Sorosban?

Egyikük sem antiszemita. Egyiküket azonban mégis rendszeresen ez a vád éri.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért rágalmazol? Zsidó megszokásból?
"Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar kiszolgálóik hajtották végre, hanem - a legmeglepőbben - maguk a zsidók."
(Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16, old.)
Az apa emlékirataiból.

Egy olyan emberé aki első kézből tudhatta.

Ben-Gurion, Izrael első miniszterelnöke, és akiről az izraeli nemzetközi repülőteret elnevezték, mondta 1938-ban:

„Ha tudnám, hogy lehetséges volna megmenteni minden gyereket Németországban azzal, hogy Angliába menjenek és csak feleannyit azzal, hogy Izrael földjére, az utóbbit választanám. Azért, mert nem csak a gyerekeknek tartozunk számadással, hanem történelmileg a zsidó népnek.”
(Antony Loewenstein: My Israel Question, Melbourne University Press, 2006, 77.old.)

Ilyet magyar ember még nem mondott.

Hollandiában is ti vagytok az urak?
„HA KIKAPCSOLOD A MIKROFONT, MESÉLEK” – ANTISZEMITIZMUS HOLLANDIÁBAN
Írta: Veszprémy László Bernát , Szombat- 2017-06-30

A magyarok magukba néznek és ezt látják:
Részletek Charles Gati: Hungary and the Soviet Bloc (Duke University Press, 1986) című könyvéből:
„Még jobban, mint Romániában vagy Lengyelországban, a zsidó származásúak vezették a magyar kommunista pártot és a kommunisták dominálta notórius politikai rendőrséget a második világháború utáni több mint egy évtizedben. …

Az nem kíván különösebb dokumentációt, hogy a magyar kommunista párt oly sok felső vezetője volt zsidó eredetű. Természetesen ők nem tartották a zsidó vallási ünnepeket vagy zsidó hagyományokat. Valójában a szülők és nagyszülők hagyományainak elutasítása azt a szükségletüket jelzi, hogy megtagadják a családi kötődéseiket. Révai József hírhedett korai verse, melyben erőteljesen kifejezte kívánságát a szülei azonnali haláláról, önmagáért beszél. Az, hogy magyarosították neveiket szintén jelzi egy új azonosság felvételének igényét: Rákosi korábban Róth volt, Gerő korábban Singer, Farkas korábban Wolf, Vas, akinek nagyapja egy rabbi volt, korábban Weinberger, Péter Gábor, a politikai rendőrség szadisztikus főnöke, korábban Auspitz Benő, Nógrádi Sándor korábban Grűnberger, Horváth Márton korábban Schiller és így tovább.

Az, hogy a politikai rendőrség vezetésének, amely a rettegett rövidítés ÁVO később ÁVH-ként ismert, 70-80 százaléka volt zsidó, szimbolizálta a zsidóság évezredes békés hagyományaival való lélektani törést – kompenzálandó az elődök feltételezett gyengeségét és az új önkép felvételét.” (100. old.)

Egyensúly közeli állapotban vagyunk. Csak nehogy labilissá váljon.

Ha magyarok hétszázezer halálért felelősek,
akkor ebben a logikában
zsidók 70×700 ezer halálért felelősek.
Rabszolgaság, háborúk, I., II. vh, KZ lágerek, gulagok, Vietnam, Korea ecetera,
ez bizony valóban 70×700 ezer körül...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés