Átformálja a nyelvet az LMBT-lobbi a skót iskolákban

2021. október 4. 13:49
"Genderirányelvek" orientálják a skót oktatási intézmények alkalmazottait abban, hogy segítsék a nemi hovatartozásukat megkérdőjelező fiatalok nemváltását.

Általános iskolás gyermekeket tanítanak Skóciában arra, hogy hogyan használják „szakszerűen” befogadó, tehát a társadalmi és a biológiai nem közötti különbséget érzékeltető névmásokat – írja a The Times. A befogadó nyelvezet helyes használatára a

Mit jelent az LMBT+? című (What does LGBT+ mean?) szakmai útmutatón keresztül oktatják majd a gyermekeket.

Ebből az derül ki, hogy 11 éves gyermekektől inkább az angol nyelv többes szám harmadik személyének („they”, „ők”) használatát várják a hím, illetve nőnemű „ő” („he”, „she”) helyett. Ezzel az útmutató szerint elkerülhető a sztereotípiák erősítése.

A gender és a szexuális irányultságok népszerűsítését célzó "genderútmutatót" szeptember második felétől alkalmazzák a skót iskolákban.

Elengedhetetlen az iskolákban az LMBT+-identitásról tanítani, mert mint tudjuk, az LMBT+-szal kapcsolatos zaklatások a leginkább elterjedtek az iskolai zaklatások közül az Egyesült Királyságban; ezek a fiatal LMBT+ emberek sokkal nagyobb eséllyel okoznak kárt magukban, vagy akár végeznek magukkal, mint mások

- nyilatkozta Olly Pike, az LMBT-útmutató írója.

Nem ez az egyetlen kitörési pontja az LMBT-kisebbségnek a skót iskolákban. Nemrégiben az oktatási intézményekben a transznemű diákok kedvéért „erkölcsfüggönyöket” rendszeresítettek az iskolai öltözőkben, továbbá ezek a fiatalok a mozgássérült mosdót is használhatják a kormány egyik legutóbbi döntése értelmében.

A The Times beszámol arról is, hogy a Skót Nemzeti Párt LMBT fokuszú történelem- és viselkedésoktatással, illetve érzékenyítő tananyaggal is készül a soron következő választásokra. Az ezt összefogó mintegy 70 oldalas, tanároknak és más, gyermekekkel foglalkozó szakembereknek szóló irányelv

helytelennek tartja a tanárok részéről, ha a nemi hovatartozásukat kétségbe vonó fiatalok állapotát átmenetinek nevezik.

Ehelyett az irányelvek arra bátorítják a tanárokat, hogy azokat a neveket és névmásokat használják a diákokra, amiket választanak. A The Times értesülései szerint Skóciában évente nagyjából 200 tanuló akar nemet váltani.

Kép: Andy Buchanan / AFP

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Skócia, 5.5 millió lakos. A haladárok szerint évi 200 nebuló jut el odáig, hogy nemcserét szeretne. Ezekből a gimi végére 190 meggyógyul és születéskori nemi státuszának megfelelő agyat növeszt. A maradék tíz darab ideggyenge selejt miatt van ez az egész??? Csak kérdezem, mert ennél többen követnek el a gyerekek közül öngyilkosságot, mert a kancsalságuk miatt csúfolják őket. Akkor be kell tiltani a kancsal, meg a térlátás szavakat is egy beteg világban. Istenem, a selejt bosszúja...

„Elengedhetetlen az iskolákban az LMBT+-identitásról tanítani, mert mint tudjuk, az LMBT+-szal kapcsolatos zaklatások a leginkább elterjedtek az iskolai zaklatások közül az Egyesült Királyságban; ezek a fiatal LMBT+ emberek sokkal nagyobb eséllyel okoznak kárt magukban, vagy akár végeznek magukkal, mint mások”

Nyilván a saját kutatásaik ezt hoznák ki, de azért meghallgatnék ebben a témában elfogulatlanabb véleményeket is. Már csak azért is, mert számomra eléggé hihetetlennek hangzik, leginkább azért, mert abban a korban még nincs is kialakult szexualitás, az iskolai zaklatások oka pedig a domináns hierarchia felépítése, ahol az erősebb mindenképpen zaklatja azt, ahol erre lehetőséget lát, mindegy, hogy a neve, a külseje, vagy bármi más miatt teszi azt. Következtetésképp, csinálhatnak bármit a buziidelogiával, attól nem fog megszűnni semmilyen iskolai zaklatás.

Ez az egész nyelvi átformálás meg annyira rímel az 1984-re, hogy azt elmondani sem lehet. Nem hiszem el, hogy ezt nem veszik észre azok, akik benne élnek.

Nem mintha az egésztől nem lennék síkideg, de önmagában az, hogy függönyöket tesznek a zuhanyzókba, rendben van. Engem legalábbis zavart, amikor a régi jó szociban egy-egy tornaóra után fél osztálynyi fiú (és lány) mezítelenkedett egymás előtt. Buziknak pont mennyország.

Nekem ilyen esetben lenne hozzáfűzni valóm. És nem lennék egyedül, mások sem hagynák, hogy hülyeségekkel zavarják össze a gyerekük fejét.

Én a töketlen mai vikingek után már semmin nem lepődök meg.

Kezdem félteni a Nyugatot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés